Hjælp og vejledning

Se hvad du har af muligheder for at få hjælp, støtte og vejledning i hverdagen. Frivillige står klar i Ældre Sagen Vejle-Jelling

Frivillige i Ældre Sagen kan give dig en række mulighed er for hjælp og støtte i hverdagen. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om de enkelte tilbud eller selv ønsker at blive frivillig i Ældre Sagen.

 

 • IT hjælp i hjemmet

  Har du problemer med dine IT-systemer og ønsker hjælp, kan du kontakte Martin Ibsen, 81 92 44 71, som vil sørge for, at ...

  Læs mere
 • IT rådgivning

  Overvejer du at anskaffe nyt IT udstyr men er i tvivl om hvad du skal købe? Du kan ringe til Martin Ibsen, 81 92 44 71, ...

  Læs mere
 • TRYGHEDSOPKALD

  Et opkald om morgenen gør dig tryg.

  Læs mere

Værktøjskassen/ Herunder TV problemer

Er du folke- eller førtidspensionist og mangler hjælp til at udføre mindre reparationer i hjemmet, lægge tv-kanaler ind, sy en knap i tøjet eller lign., som du ikke selv kan klare, så ring til Værktøjskassen, Foreningernes Hus, Vejle, tlf. 41 52 60 80 (mandag, onsdag, torsdag kl. 10-14, tirsdag kl. 10-16, eller send en mail til huset@fh-v.dk) og få en aftale om gratis hjælp. Værktøjskassen i Jelling, tlf. 21 17 54 51. (Torsdag 15.30 - 17.30).

 

Besøgsven

 

Vi mangler besøgsvenner i både Vejle og Jelling. Henvendelse til Rita Arndt, tlf. 51 96 97 68.   

Det kan du bruge en besøgsven til:
Besøgsvennen er en frivillig, der har tid, lyst og overskud til at lytte til dig. Besøgsvennen er frivillig fordi han eller hun også får noget ud af samværet - kort sagt fordi det er sjovt, lærerigt og livsbekræftende, for både dig og din besøgsven, at være sammen.

Besøgsvennen kommer som oftest på besøg en gang om ugen. I får en snak over kaffen, går en lille tur, læser avisen, spiller kort eller hvad I nu ellers har lyst og kræfter til. I aftaler indbyrdes, hvornår og hvor tit I vil mødes.

Alle kan få en besøgsven. Det er gratis, og du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen.

Kontakt for Ældre Sagen: Rita Arndt, tlf. 51 96 97 68

 

Bisidder

Du kan få en bisidder med til samtaler, hvor det kan være rart at få fortalt og hørt det, der er vigtigt. Ældresagen støtter sammen med Frivilligcentrene op om bisidder ordningen.
Kontakt: Rita Arndt, 51 96 97 68,  Niels Juncker, 40 33 81 44, eller Gunnar Thomasen, 40 16 72 50.

Det kan du bruge en bisidder til:

Hvad var det nu lige min sagsbehandler sagde? Hvad var det nu, bankrådgiveren gennemgik? Har jeg udfyldt de papirer jeg skal? Og nu glemte jeg igen at spørge lægen om noget. Kender du situationen? Det kan være svært at få hold på alle detaljerne i de samtaler, som har betydning for vores hverdag. 
Har du modtaget en skrivelse med juridiske henvisninger, kan Niels Juncker hjælpe dig med at "oversætte" indholdet.

Du kan vælge at tage en bisidder med, når du skal til et møde. Bisidderen hjælper dig med at forberede samtalen og spørgsmål. Og bagefter kan du drøfte forløbet med din bisidder.

Alle kan få en bisidder. Det er gratis, og du behøver ikke at være medlem af Ældresagen.