Motion

Stolemotion Strandkirken

Motionen giver styrke, smidighed og forhåbentligt et godt grin.

Lokalafdeling

Brøndby

Hvem

For alle

Pris medlemmer

15 kr., pr. gang til kaffekassen

Pris ikke medlemmer

15 kr., pr gang til kaffekassen

Hvornår

Alle uger
Tirsdag kl. 10:00 - 11:30
Kontakt Anne Mette Riber for sæsonens datoer

Særlige behov

Adgang med kørestol: Ja

Tilmelding

Anne-Mette Riber på 21 42 40 08 eller Hanne Krogh på 20 64 71 00

Mødested

Brøndby Strand kirke, lokale vest

Beskrivelse

Selvom du bor på plejehjem eller har svært ved at komme ud, så kan du sagtens få glæde af motion. Motion foregår siddende på stole eller stående for dem, der kan. Alle kan være med, også kørestolsbrugere.


I forløbet er der kaffe med brød og hyggeligt samvær. Det er gratis at deltage og du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen.


Kontakt Anne-Mette Riber på 21 42 40 08, send e-mail eller Hanne Krogh på 20 64 71 00, send e-mail.


Få flere informationer om at motionere En livsbekræftende beretning om stolemotion
I sommeren 2018 gik flere aftaler op i en højere enhed. En goʼ een af slagsen, idet et stolemotionshold kunne startes op i Brøndby Strand Kirke 2 mdr. efter ideen var forelagt. Kirken og menighedsrådet gav os beredvilligt lov at benytte et mødelokale. Og bød ovenikøbet ind med kaffe, service etc til holdet hver uge.


Formanden skaffede midler
Brøndby-formand, Kaare stod parat med Ældre Sagen som holdets organisation. Men ikke nok med det. Kaare skaffede lynhurtigt penge til materialer - såsom bolde, elastikker osv. Samt sørgede for, at brochurer ikke kun blev produceret, men også distribueret og holdet omtalt rette tid og steder.


Da der mødte flere deltagere, end vi havde forestillet os, var Kaare igen på pletten med midler til flere bolde, elastikker etc. Vi er inspireret af stolemotionsholdet i Kilden, lederne der gav gode fif.


Vi hygger os hver tirsdag
Tirsdag formiddage mødes vi. Træner en times tid og hygger bagefter med hjemmebagte boller, smør ost og kaffe. Også med hensyn til
smil, grin og snakkesalighed har det nyoprettede hold haft ufattelig megen medvind. 14-18 damer bruger en masse energi på at komme hen til kirken i al slags vejr. Og mange kommer i så god tid, at de når at vende lidt af Brøndby Strands verdens situation før gymnastikken.


Hankønnet var oprindelig repræsenteret. Men den ellers så flinke herre fik vi lidt for hurtigt jaget på porten med krav om lydløs mobil under træningen


Venskaber opstår på kryds og tværs
Nå, men dʼdamer træner ihærdigt den aftalte time. Og kan udføre sværere øvelser, end da vi startede. Rykker bagefter i fællesskab om på borde og stole. For så at hygge en halv times tid ... som nemt bliver til 45 min. Hver deltager lægger hver gang 15 kr i et glas. Hvilket betyder, at vi har penge til boller og tilbehør, opdatering redskaber og højt belagt smørrebrød før jule- og sommerferie. Ikke alene udgør vi nu Brøndby Strands elite-stole-hold. Deltagerne kender hinanden så godt, at de følger med i hinandens gøren og laden på tværs af oprindelige grupperinger/venskaber.


Så der bliver v i r k e li g snakket både før og efter gymnastikken. Og nye deltager bliver hurtigt naturlig del af menageriet!Her er 3/4 af holdet ved sæsonafslutningen 2019. To var løbet efter blomster og to var hhv. syge og til hospitals undersøgelse.