Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Hamborg og Kielerkanalen den 5. juli

Tilmelding til denne tur påbegyndes torsdag den 11. maj 2023

To dages tur med Ældre Sagen til Hamborg og Kielerkanalen.

Det er de færreste, der ved, at der sejler tre gange så mange skibe igennem Kielerkanalen som igennem Panama- eller Suezkanalen. Samtidig er der ikke mindre end 14 færgeruter, der krydser dette farvand, så det er en af de mest travle vandveje, deltagerne på Ældre Sagens to dages tur til Hamborg og omegn kommer til at opleve, når Edelskov bussen den 5. juli 2023 kl. 6.30 afgår fra Sct. Bendts Kirkeplads med kurs mod vores store nabo mod syd. Undervejs serveres i bussen kaffe/the og rundstykker med pålæg.

Turen går via Rødby - Puttgarden i første omgang til Fleggaard på Femern, hvor der gøres ophold for lidt grænseshopping.

Kl. 13.15 mødes selskabet i Hamborg af den dansktalende guide, som vil fortælle alt, hvad der er værd at vide om storbyen, hvorefter deltagerne slippes løs til på egen hånd at opleve den tyske Hansestad, inden indkvarteringen på Hotel Ibis Alster Centrum og middag på restaurant Panthera Rodizio.

Efter en solid, tysk Bauernfrühstück på hotellet køres der den 6. juli kl. 7.30 nordpå til Brunsbüttel med de enorme sluseanlæg.

Kl. 10.00 entres hjuldamperen Freya, der vil tage de søstærke Ringstedborgere med hele vejen fra Vesterhavet gennem slusen ved Holtenau til Kiel ved Østersøen. Undervejs bydes på brunchbuffet med kaffe/te vand eller juice og senere på det helt store kagebord, mens man nyder synet af de utallige skibe på kanalen.

Efter ankomsten i Kiel går turen hjemad med forventet ankomst i Ringsted kl. 21.30.

Tilmelding til denne tur påbegyndes torsdag den 11. maj 2023 kl. 10.00 på Ældre Sagens kontor i Hyldegården, Hyldegårdsvej 42, Ringsted med udlevering af kø-numre fra kl. 09.00, max. 2 pr. nummer.

Ældre Sagen ser frem til en spændende minirejse og beder alle huske passet!!

CO/25.04.23

Sidst opdateret 19.11.2023