Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

1-dags tur til Sprogø den 11. maj

Så tager Ældre Sagen til Sprogø.

Så tager Ældre Sagen til Sprogø igen, fristes man til at sige, for der er næppe en sæson, uden at turen lægges om ad den ellers svært tilgængelige ø i Storebælt, som tidligere, da man var barn, var indikator for, at nu var man halvvejs på færgeturen mellem Fyn og Sjælland.

I dag sidder man i bilen og suser forbi fyret derude og kigger på de mange får og fugle, der nu befolker stedet. Måske går tankerne til Valdemar den Stores gamle borg, som skulle værne landet mod de fæle, vendiske sørøvere eller til de ulykkelige kvinder, der helt frem til 1961 måtte tilbringe år i isolation derude, og som Jussi Adler Olsen skriver om i sin roman ”Journal 64”?

Hvorom alting er, så giver Ældre Sagen i samarbejde med Edelskov Busrejser A/S nu sine medlemmer mulighed for på en endagstur at komme tættere på de mange spændende og interessante historier om øen og dermed få adgang til et sted, der ellers er lukket for besøgende.

Med afgang fra Sct. Bendts Kirkeplads onsdag den 11. maj 2022 kl. 09.00 og med servering af et rundstykke og en kop kaffe undervejs køres direkte til Halsskov, hvor turens guide stiger på og tager selskabet med på en spændende rejse til såvel det gamle som det nye Sprogø. Efter ca. 3 timers rundvisning tages afsked med guiden, hvorefter frokosten indtages på Restaurant Sommerlyst, der ligger smukt placeret i Korsør Lystskov.

Deltagerne forventes at være retur i Ringsted kl.16.00.

Tilmelding til udflugten finder sted torsdag den 31. marts 2022 kl.10.00 på Ældre Sagens kontor i Hyldegården, Hyldegårdvej 42, Ringsted. Der udleveres kø-numre fra kl. 09.00, dog max 2 billetter pr. nummer. Der betales kontant eller via Mobile Pay. Prisen for denne tur er 610 kr.

Der gøres opmærksom på, at turen ikke er egnet for gangbesværede, og at deltagerantallet er begrænset til 52!

Ældre Sagen, Ringsted glæder sig til at kunne byde sine medlemmer velkommen til et hyggeligt, informativt og givende gensyn med den myteomspundne ø.

 

Sidst opdateret 19.10.2022