Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Uge 19 er udråbt til demensuge

Ældre Sagen, Ringsted sætter fokus på demensvenlighed i detailbranchen!

Sammen med Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark sætter Ældre Sagen, Ringsted nu et initiativ i gang, som skal udbrede kendskabet til det nationale demenssymbol, Håndsrækningen, i detailbranchen.

Der uddeles således plakater og informationsmateriale til 150 butikker i Ringsted med opfordring til, at man i personalerummet eller baglokalet hænger den plakat op, der sammen med foldere og klæbepudder udleveres i kuverter af de demensfaglige og frivillige. Disse vil banke på butiksdørene med det budskab, at man med en lille indsats kan gøre en stor forskel for mennesker med demens, hvis man hænger plakaterne op og dermed øger personalets kendskab til demenssymbolet.

Formålet er, at man, når man ser et menneske med symbolet, kan hjælpe ved at følge de tre handleråd, der lyder som følger: Tag kontakt, Tal tydeligt, Vær tålmodig.

Demenssymbolet blev lanceret i maj 2021 og distribueret over hele landet for at udvirke bedre hjælp i hverdagen til mennesker med demens, idet det at mestre almindelige hverdagsting som at handle dagligvarer og i det hele taget foretage indkøb er af afgørende betydning for oplevelsen af at være en del af samfundet. Derfor skal kendskabet til symbolet udbredes til netop detailbranchen!

Uge 19 er udråbt til demensuge, men indsatsen fra Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark fortsætter året ud.

 

null

Sidst opdateret 19.10.2022