Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Referat fra Årsmødet

Referat af Årsmødet i Ældre Sagen Ringsted den 26. marts 2024.

Årsmødet i Ahornhallen, hvor ca. 50 medlemmer havde fulgt opfordringen om at dukke op, indledtes med velkomst fra formanden og valg af dirigent.

Bestyrelsen foreslog den tidligere formand for foreningen, Torkil Bro, som blev valgt. Torkil kunne fastslå, at Årsmødet var rettidigt indkaldt og gav ordet til formanden, som redegjorde for situationen her og nu i Ældre Sagen, Ringsted. Lise Bjerglund kunne fortælle, at der på landsplan er knapt en million medlemmer.

I Ringsted er der næsten 7000, hvilket er en forøgelse i forhold til sidste år på 316 medlemmer. 199 frivillige er engageret i foreningens mange tilbud om fx motion, dans, IT, litteratur, sprogundervisning, foredrag, håndarbejde, rejser, udflugter, skole- børnehavevenner og ikke mindst det store social-humanitære område med demensarbejdet, telefonstjernen, besøgsvennerne, bisidderne og vågetjenesten.

Lise orienterede om bestyrelsens arbejde og om, hvordan hvert bestyrelsesmedlem havde sine egne indsatsområder at varetage.

Lise efterlyste en FaceBook redaktør, men udtrykte glæde over, at vi dog stadig kunne lægge ting op på FB. Samtidig slog hun til lyd for, at medlemmerne på hjemmesiden tilmeldte sig Ældre Sagens nyhedsbrev, så de kunne få sidste nye tiltag direkte i mailboxen derhjemme.

Efter forsamlingens godkendelse af beretningen gav dirigenten ordet til kasserer Flemming Henriksen, der gennemgik det regnskab, som forsamlingen ikke skal godkende, da godkendelse foretages af hovedforeningen, men som alligevel må være af interesse for de fremmødte, da det er store penge, der arbejdes med. Flemming kunne berette, at regnskabet udviser indtægter på 639.000kr og udgifter på 661.000kr, hvilket giver et underskud på 22.000kr, hvorved egenkapitalen falder til 192.000kr ultimo 2023.

Formanden fik igen ordet og kunne meddele, at man i bestyrelsen ud over de mange førnævnte aktiviteter ønsker fortsat at lave aftenarrangementer af hensyn til de medlemmer, der stadig er at finde på arbejdsmarkedet, at man vil gentage successen med Nytårskuren med champagne og Les Lanciers og åbne for en hyggedag i løbet af sommerferien.

Herefter var der valg til bestyrelsen, hvor fire medlemmer var på valg: Anne Petersen, Johnny Malm og Keld Karsvang, som alle ønskede at modtage genvalg og Bent Jørgensen, der ikke ønskede genvalg. I stedet forslog bestyrelsen Helge Snor, som således, da der ikke var andre forslag, sammen med de øvrige nævnte blev valgt for to år frem til 2026.

Suppleanterne, der er på valg hvert år, Lonni Olin og Marianne Haslund, blev genvalgt.

Efter debat om Ældre Sagens blad ”Det Sker Lokalt” under punktet Eventuelt kunne dirigent Torkil Bro takke for god ro og orden og afslutte Årsmødet.

Bestyrelsen konstituerede sig derefter med Lise Bjerglund som formand, Christian Olsson som næstformand og sekretær og Flemming Henriksen som kasserer.

CO/ 26.03.24

Sidst opdateret 12.04.2024