Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Referat fra årsmødet

Referat af Årsmøde den 15. september 2021 afholdt i ”Ved Møllen”, Dronningensgade 30, Ringsted.

Inden dagsorden i henhold til vedtægterne leverede Torben Dalby Larsen, forhenværende direktør for Sjællandske Medier som indbudt taler sit causeri over Ringsted med særligt fokus på den udvikling byen, kommunen og medierne har været igennem fra 1985 til i dag.

Her kom han ind på de mange muligheder, der var opstået for byens udvikling i kraft af kasernedlæggelsen og den deraf følgende udstykning af kaserneområdet til parceller, hvorved kommunens befolkningstal steg fra 28.000 til godt 35.000.

Med Kongrescentret opstod samtidig muligheden for at gøre Ringsted kendt ude i det omliggende land, og det lagde grunden til senere at opføre et megacenter, som mange måske er lidt bange for vil tage noget fra bymidten, men som i Torben Dalby Larsens optik snarere vil bidrage til byens videre udvikling, idet, som han påpegede, alle provinsbyers centrum med de små butikker vil opleve tilbagegang som en del af den naturlige udvikling.

Ringsted oplever ikke i dag den store modsætning mellem de politiske partier, hvilket er en positiv udvikling i forhold til tidligere. Der er i det store og hele enighed om, hvilken vej kommunen skal gå, og der er langt mellem de politiske slagsmål.

På medieområdet, som jo er Torben Dalby Larsens hjertebarn, er der sket en rivende udvikling igennem de sidste 30 år, idet man er gået fra flow nyheder til streaming af samme, og så godt som alle har en iPhone, hvor man konstant kan blive ført ajour med dagens nyheder efter eget valg. Brugen af medierne i dag fylder meget af vores tid, og medierne slås om vores opmærksomhed. Der skal hele tiden være tryk på, og derfor har Sjællandske Medier, som fylder 150 år i år, en stor vifte af tilbud for at nå ud til os alle. At vi har en lokal presse er vigtig i det store mediebillede, slutter Torben Dalby Larsen, for den giver mulighed for, at vi kan blive set og hørt i en tid, hvor man ellers let kan blive valgt fra i det store mediebillede, hvor enhver kan skabe sin egen virkelighed gennem til- og fravalg.

Herefter begyndte Årsmødet:

Ca. 110 medlemmer af Ældre Sagen havde ønsket at deltage i Årsmødet som ud over Torben Dalby Larsens causeri og den faste dagsorden bød deltagerne på en kop kaffe og den traditionelle lagkage.

Første punkt på dagsordenen var valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Søren Udam, som blev valgt uden modkandidat. Han kunne konstatere, at mødet var lovligt indkaldt, idet det havde været annonceret i Lokalbladet den 18. august 2021 og havde figureret på lokalafdelingens hjemmeside endnu længere.

Formand Lise Bjerglund (LB) tog nu fat på sin beretning og kom i den forbindelse ind på det kommende valg af bestyrelsesmedlemmer, som var noget anderledes end tidligere årsmøders afholdelse af valg, idet to valg i realiteten skulle gennemføres i direkte forlængelse af hinanden. Dette ville komme op under punkt 7,

LB fortalte om sin egen start i bestyrelsen og sit valg til bestyrelsesformand, og kom derefter ind på medlemstallet i lokalafdelingen, som i dag er over 6000.

Aktiviteter, ture og rejser gennemført siden sidste årsmøde blev gennemgået, ligesom LB fortalte om diverse arrangementer i perioden, som i det hele taget havde været præget af nedlukningen i foreningen grundet Corona.

LB kom ind på situationen på KLC, hvor kommunen har stoppet det frivillige arbejde, som Ældre Sagen har udført med træning af 400 ældre. Brevet til kommunen fra bestyrelsen desangående blev forklaret for forsamlingen, og denne sag áfstedkom bemærkninger og indignation fra salen, som havde svært ved at se, hvad kommunen skulle få ud af denne handling.

Herefter blev ordet givet til Hanne Malm (HM), der orienterede om netværkernes frivillige arbejde i telefonstjernen, som besøgsvenner, som frivillige på plejehjemmene og i demenscafeen. HM orienterede også om det nye demenslogo og om demenscafeens arbejde.

Vågetjenesten er på vej, kunne HM meddele, men er altså endnu ikke kommet i gang.

Til slut opfordrede HM eventuelle deltagere, der kunne have lyst til at indgå i det social-humanitære arbejde, til at melde sig og dermed indgå i det fællesskab, der opstår, når mange ønsker at trække på samme hammel.

Efter gennemgang af endnu flere af de aktiviteter, der finder sted i Ældre Sagen, Ringsted, og omtale af vores samarbejde med kommune og andre organisationer, gik LB og HM over til at uddele årsnåle til de frivillige, der i 10, 15, 20 og 25 år har ydet en stor indsats for foreningen.

10 års jubilarerne var: Kirsten Larsen, Ruth Møller, Inge Olsen, Bjarne Philipsen, Else Danielsen, Jytte Knudsen, Birthe Madsen, Bente Hansen, Annette Teilmann, Jørgen Stoltze, Hanne Jensen, Ib Malm.

15 års jubilarerne var: Agnete Rønne

20 års jubilarerne var: Alice Nyvang.

25 års jubilarerne var: Solveig Thomsen, Lis Stuckert

Under punkt 4 ”fremlæggelse af regnskabet til udtalelse” gennemgik Flemming Henriksen de udleverede papirer (bilag 1 og 2)  og kunne konstatere, at vi havde en endog overordentlig god økonomi, som selvfølgelig har den baggrund, at vi ikke i mere end et år har kunnet bruge af kassen. Regnskabet skal ikke godkendes af forsamlingen, da det er en del af det samlede regnskab for Ældre Sagen og som sådan bliver godkendt i hovedforeningen og ikke i lokalforeningen.

LB fortalte under punkt 5 i dagsordenen om lokalafdelingens fremtidige virke og pegede her blandt andet på Vågetjenesten og demensområdet som punkter for særligt fokus.

LB sluttede sin beretning af med at takke Torkil Bro (TB) for hans 14 års indsats i bestyrelsen såvel som menigt medlem som for hans 6 år som formand. LB glædede sig over, at TB havde gjort hendes overtagelse af formandsposten så meget desto nemmere ved altid at være der, når hun havde ting, hun var i tvivl om eller ønskede svar på. TB blev herefter hyldet med stående ovationer af forsamlingen.

Da der ikke var indkommet forslag, kunne dirigenten gå videre til valg til bestyrelsen, og som LB tidligere havde meddelt, var denne sag kontroversiel, men blev dog hurtigt klaret, idet dirigenten spurgte forsamlingen, om der var nogen indvendinger mod, at Anne Holtze, Bent Jørgensen, Johnny Malm og Hanne Malm, som ellers skulle have været valgt på årsmødet, der skulle have fundet sted i 2020, kunne betragtes som valgt og dermed sidde som medlemmer af bestyrelsen frem til 2022?

Der var ingen indvendinger mod dette! Samtidig kunne det oplyses, at Torkil Bro ikke ønskede at fortsætte i bestyrelsen, hvorved Hanne Malm overtog TB´s mandat .

Dermed var valget for 2020 overstået.

På samme vis blev valget 2021 klaret ved, at dirigenten bad forsamlingen tilkendegive, om det var dens ønske, at Christian Olsson, Flemming Henriksen, Bent Christensen, Ole Hvidesten og Lise Bjerglund, der alle genopstillede og ønskede genvalg, kunne fortsætte frem til 2023. Dette blev imødekommet.

Lonni Olin blev genvalgt som suppleant, og Ebbe Hansen, der ligeledes stillede op til suppleantposten, blev valgt som substitut for tidligere nævnte Hanne Malm.

Under eventuelt takkede TB for gode oplevelser i bestyrelsesarbejdet.

Dirigenten takkede for god ro og orden, og Årsmøde 2021 kunne endelig efter et halvt års udsættelse erklæres for overstået.

Efter årsmødet konstituerede bestyrelsen sig med Lise Bjerglund som formand, Christian Olsson som næstformand og sekretær og Flemming Henriksen som kasserer.

Herudover indgår i bestyrelsen: Anne Holtze Petersen, Hanne Malm, Bent Jørgensen, Johnny Malm, Bent Christensen, Ole Hvidesten.

Som suppleanter: Lonni Olin, Ebbe Hansen

Som tilforordnede: Anne Karsvang, Anny Munk.

 

CO/16.09.21

 

Sidst opdateret 19.10.2021