Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Torsdagsmøder i 2023

Særdeles velbesøgte torsdagsmøder

Ældre Sagen
Ringkøbing-Holmsland

Ældre Sagen Ringkøbing-Holmsland startede efter nytår med de årlige torsdagsmøder, hvor der hver torsdag i januar og februar måneder er mulighed for at høre et foredrag.

Den 5. januar var det Poul-Henrik Jensen, Ribe, der holdt et historisk og meget aktuelt og spændende foredrag, som han kaldte ”Fra Grundtvig til Støjberg – fra Lincoln til Trump”. 

Den 12. januar var det Ole Tang, Skive, der oprindeligt stammer fra Holmsland, der på en finurlig og morsom måde fortalte om vestjyske originaler og lokale historier. En del af de tilstedeværende havde kendt nogle af de omtalte personer.

Den 19. januar var et tilløbsstykke, og af hensyn til den overvældende tilmelding var arrangementet flyttet til ROFI-Centret.
De 375 tilmeldte personer var mødt op for at se og høre Ronnie Flyvbjerg Olesen, der er kendt fra Mariehaven i Ansager.
Ronnie er født i Sydkorea og kom 3 måneder gammel til Danmark til sin musikalske adoptivfamilie. Han begyndte at spille som 3-årig, og hans medfødte musikalske talent har gjort, at han lever af at spille musik. Som 9-årig stod han på scenen første gang.
Ronnie fortalte på en meget sprudlende og charmerende måde om sin opvækst og skolegang m.v. Han har et stort musikalsk talent og kan spille et stykke musik efter at have hørt det nogle gange. Han fortalte at han en gang spillede til en fest, hvor han skulle spille til en sang på en melodi han ikke kendte. Han ringede til sin far der nynnede melodien nogle gange, hvorefter Ronnie bare kunne spille den.
Han er til daglig kapelmester i Mariehaven og er kapelmester for Birthe Kjær. I 2022 var han ude til 62 koncerter med Birthe Kjær.
Ind imellem hans fortælling om sin tilværelse, hvor han også viste billeder, spillede han nogle fantastiske stykker på klaveret. Han mestrer klaveret på en meget imponerende måde. 
Det var en stor oplevelse at høre denne fantastiske virtuos, og mon ikke alle gik hjem i godt humør.
null                                                   Ronnie Flyvbjerg 

null

                                            Ronnie Flyvbjerg - en fantastisk  musiker. 
null

                                                Torsdagsmøde - godt besøgt.

 

 

 

 

 

Sidst opdateret 21.01.2023