Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Høretab - Det skjulte handicap skal frem i debatten

Det skjulte handicap skal frem i debatten og i vores samvær! 👂👂
-Kan VI med høretab opnå LIGESTILLING på høreområdet-?
En af vejene er med Ældre Sagens nye ’bærbare - flere kan høre mere’👂👂 👂– system!

Siden vi fik leveret vort bærbare teleslynge m.m.system, har vi haft flere successer med systemet f.eks.: Sort sol-rejsen i august, diverse vandreture og museumsbesøg. Ud over os der har telespole i høreapparaterne, havde alle stor glæde af ekstra høreassistance! Det virker helt klart som en fordel for alle! Foredragsholderen kan tale i et almindeligt stemmeleje, som f.eks. naturvejlederen på Sort Sol der kunne hviske, så han ikke generede fuglene, og vi kunne tydeligt høre ham! På museer er det en fordel for både deltagere og øvrige museumsgæster. Man kan vende ryggen til … uden at ’tabe tråden’ så at sige, - på en afstand op til 50 meter i det fri og tilsvarende i lukkede rum. Systemet udelukker uvedkommende støj fra omgivelserne, man behøver derfor ikke at være klistret op af foredragsholderen.  Vi er altså rigtig mange, der har fået en god oplevelse med ekstra lytte-støtte! – og vi gætter på, at hver tredje af vores nu over 7000 medlemmer har hjælp behov. 

Vi sigter efter at opnå ligestilling ved at gøre opmærksom på, om et arrangement bør have lytte-støtte! Vi kender alle til, at der bliver sagt: ”ja, men guiden taler højt og tydeligt”. Ja måske, men det hjælper ikke os, der hører dårligt. Vi der hører dårligt, med eller uden høreapparat, kan stadig ikke høre. Hvis det ikke fremgår af annonceringen af det arrangement du melder dig til – så henvend dig til arrangementslederen og forklar din situation. Eller du sms’e til tlf.  40720149 så vil vi tage den nødvendige kontakt.  

Hvis vi ikke gør opmærksom på problemet med at høre, sker der ingenting. Det kan gavne mange, hvis du tager handsken op og henvender dig hver gang, der er høreproblemer på et af Ældre Sagens arrangementer.

Er lange ventetider på behandling et problem for dig? - Mens du venter, kan du måske finde hjælp i din nuværende situation hos os.  Eksempelvis på vores hørecafeer i kommunens 4 ’hovedstæder’ kan du få vejledning i brug af den bærbare lytte-støtte samt forbedret brug af dine apparater, blive mere fortrolig med dem ved samtaler, udveksling af erfaringer samt hyggeligt samvær. Vi tager vores bærbare teleslynge-anlæg med, så du selv kan høre, at nu er udflugter, rejser og foredrag også for dig med nedsat hørelse. Du er velkommen til en snak, og Ældre Sagen giver gerne en kop kaffe.

Læs mere her.

Lige et par ord om Teleslynger: De er installeret i alle kirkerne og tilhørende sognehuse og virker normalt rigtig godt, men hjælper ikke dem med et begrænset høretab, -igen - det er kun til gavn for os med telespole i vores høreapparater. Alle andre må støtte sig til forhåndenværende højttalersystemer. Teleslynger er i øvrigt også installeret få steder på rådhuset og nu også i vort nye medborgerhus i Egedal (Kokkedal)!  
 Hvor er det, der problemer med at høre i Borgerservice og ved andre ’skranker’ som hører under Fredensborg kommune ? -  Lad os høre, så vil vi prøve at hjælpe med at få problemet løst.

Vi vil også fremover bringe en opdatering omkring høreområdet.

God Hørelse fremmer forståelsen!

Sidst opdateret 20.11.2023