Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Turen til Københavns Lufthavn Kastrup i marts 2018

Onsdag den 22. marts mødte 40 medlemmer af lokalafdelingen op i terminal 2 for at deltage i en rundvisning på lufthavnens store område

Interessant rundvisning i Københavns Lufthavn Kastrup

Onsdag den 14. marts 2018 mødte 40 medlemmer af Ældre Sagen op i den vestligste ende af Terminal 2 til en interessant rundtur på lufthavnens store område. Efter en fremvisning af billedlegitimation blev vi sendt ind i en bus, der i første omgang viste sig at være for lille. Da vi de næste to timer skulle på en 28 km lang bustur, og vi ikke måtte køre turen med mindre alle havde en siddeplads, blev der rekvireret en større bus.

Og da vi alle var blevet udstyret med blå veste, kunne vi starte turen, der gik langs indersiden af lufthavnens hegn. Undervejs fik vi en masse interessante oplysninger om lufthavnen og dens historie, der startede ved grundlæggelsen helt tilbage i 1925.

Den eneste gang vi forlod bussen var ved den ene af lufthavnens to brandstationer, hvor vi kom på tæt hold af en af de store brandbiler.

Efter besøget på brandstationen kom vi blandt andet forbi et par af de rigtig store snerydningskøretøjer og den gamle terminalbygning fra1939. Samtidig med indvielsen af terminalen ændrede man navnet på lufthavnen fra Kastrup Lufthavn til Københavns Lufthavn Kastrup.

Terminalen blev tegnet af arkitekt Vilhelm Lauritzen. Bygningen er fredet, og da den kom i vejen for en udvidelse af lufthavnen i 1999, blev den flyttet ca. 3,8 km til den nuværende plads. I dag bruges bygningen blandt andet i forbindelse med modtagelsen af udenlandske statsoverhoveder.

Alt i alt igen et meget vellykket arrangement.

Læs mere om lufthavnen på blandt andet Wikipedia, med adressen:

https://da.wikipedia.org/wiki/Københavns_Lufthavn

Sidst opdateret 27.08.2022