Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Flot tur til Sprogø i september 2021

I FINT EFTEÅRSVEJR REJSTE 55 MEDLEMMER AF ÆLDRE SAGEN PÅ EN RIGTIG INTERESSANT BUSTUR TIL SPROGØ

Arrangementsgruppen fik mulighed for at tilbyde en særlig tur til Sprogø som blev gennemført den 25. september. Sprogø er lukket for at man selv kan tage dertil, en slags ”lukket land”. Der er kun mulighed for få busser om ugen der hver kan have ca. 55 besøgende med til øen i en del af året.

Efter opsamlinger i vores 4 bysamfund kørte vi mod Storebælt. Vi gjorde holdt ved Ringsted og fik en kop kaffe, et par småkager og én lille en til dem der havde en tør hals. Derefter gik turen videre til Korsør, hvor vi fik frokost på restauranten Bælt’stedet – 2 stykker smørrebrød, en ostemad og en øl, vand eller vin.

Herefter gik turen så til Sprogø. Ved afgangen stod vores lokale guide Karin ombord i bussen og begyndte at fortælle om opstartsproblemerne, modstand mod byggeriet og bekymringer for natur og dyreliv på Sprogø, men naturligvis også om byggeriets gennemførelse, meget interessant.

Vel ankommet til øen gik vi en rundtur på den gamle del af øen. Vi så pigehjemmet udefra og fik hele historien om hjemmets historie. Pigerne havde i gennemsnit været på hjemmet i godt 3 år. Så videre til fyrtårnet, den lille havn og vi så en del af naturen, og fik hele tiden en masse at vide om det vi så.

Så fortsatte turen i bussen med en rundtur på den nye del af Sprogø, som efter at al fyldmaterialet fra udgravningerne af tunnelen har gjort Sprogø 4 gange så stor som oprindeligt. Dyrelivet er blevet forøget, især fugleliv i både antal og arter. Vi så broen fra flere vinkler, også nedenfra og så, hvordan det rigtig smart var blevet lavet så man kunne vedligeholde og reparere broerne nedenfra. Dette er muligt fordi det er 2 broer, en til biler og en til tog. Broerne er forneden forsynet med skinner så der kan køre et arbejdskøretøj mellem broerne i skinner så man kan vedligeholde derfra. Man kan også vedligeholde og reparere inden i broerne. Vi fik dog ikke lov at komme ind og se broerne indvendig.

Vi kørte så tilbage mod Bælt’stedet, hvor vores guide stod af, efter at have fortalt  om rigtig mange interessante og spændende ting. Utrolig godt gjort. Vi fik kaffe og lagkage inden vi igen stod på bussen for at køre hjem til Fredensborg Kommune.

Vi var hjemme ved 18 tiden, havde haft en rigtig dejlig tur, vi havde hygget os sammen og var imponerede over en god og spændende dag med mange oplevelser.

Vi vil forsøge at lave en lignende tur til næste forår.

Bent Kallemose

 

Herover en række billeder fra den meget vellykkede tur.
Fotografer: Bent Kallemose og Bjørn Sandberg

Sidst opdateret 20.11.2023