Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Besøget i Mærsk Tårnet i oktober 2018

Der var tilmeldt 50 personer til den meget interessante og flotte rundvisning.
Deltagerne blev delt op i 2 hold, og vores hold startede med at sidde i foyeren på trapper, mens vores rundviser fortalte om den nye bygning. Det har taget næsten 1 år, førend alle er kommet på plads i tårnet. Derefter kom vi op på 3. sal og fik et indblik i, hvordan et af deres laboratorier fungerede.  På 14. etage var der en fantastisk udsigt over København.
Bygningen er delvist finansieret af Mærsk Møller Fonden, deraf navnet. Tårnet bliver brugt af Københavns Universitet som forskningscenter i sundhedsvidenskabelig forskning.
 
Tårnet er udvendigt beklædt med 3.000 kobberskodder og er 75 m højt og er meget smukt udført med meget træ og fint interiør. Arkitektfirmaet C.F. Møller har stået for byggeriet, og firmaet har fået flere priser for deres udførelse. Der er lagt vægt på samhørighed med Panum instituttet   Et auditorie som kunne rumme 500 personer, er indrettet med den sidste ny teknik. Tårnet rummer stor foyer, kontorer, auditorier, kantine og en masse fællesområder, hvilket var et stort ønske for de studerende. Tårnet falder godt ind i omgivelserne, og der er anlagt en lille park rundt om med cykelstier, så man kan cykle direkte ned i kælderen. Tårnet bliver dagligt benyttet af ca. 4.000 personer. Man har også tilstræbt sig på at passe på miljøet.
Det var en meget interessant og flot rundvisning. 


Tekst: Connie Christiansen
Fotos: Bjørn Sandberg

Læs mere om Mærsk Tårnet her.


Sidst opdateret 27.08.2022