Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Besøget i Holmens Kirke den 14. november 2019

Siden Christian IV i 1619 ombyggede Frederik II’s gamle ankersmedje til kirke, har Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Det sidste er ydermere symboliseret ved, at Holmens Kirke som den eneste kirke i Danmark ligger direkte ud til vand.

Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om både gudstjenester og kirkelige handlinger, koncerter, begivenheder i Kongehuset, markeringen af forskellige nationale mærkedage og mange andre aktiviteter.

 

Vi var 30 til rundvisningen i Holmens kirke 14. november.

Vi startede i kirkerummet, hvor vi mødtes med vores guide, kirketjener Adam Vinten, som fortalte om kirkens historie, indretning og udsmykning, krydret med små anekdoter.

Fra kirkerummet gik vi ind i kapelsalen, hvor vi blev præsenteret for nogle af vores allerstørste søhelte og deres sidste hvilesteder, bl.a. Tordenskjold og Niels Juhl.

Adams meget personlige, let ironiske og humoristiske måde at forklare og præsentere kirkens historie og virke på både i fortid og nutid, gav os alle en rigtig god oplevelse.

Alt i alt et fint og meget informativ besøg.

Sidst opdateret 27.08.2022