Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Spis sammen 11.nov. 2018

Ingen skal spise alene

Vi havde dækket til 88 i forbindelse med Spis Sammen i søndags på Egetoft. Der sad en frivillig ved hvert bord, og vi var fordelt ved 11 små borde, så alle kunne snakke med alle.

Vi startede med velkomst og " Nu falmer skoven " kl. 12, hvorefter vi spiste aspargessuppe med små hjemmebagte brød. Til dessert var der citronfromage, pyntet med flødeskum og chokolade. Kent og Kurt sørgede for, at ingen manglede vin, øl eller sodavand. Der var også portvin til desserten.

Under middagen blev vi underholdt af Anton Stormlund. Der var " ønskekoncert " og en del fællessang og konkurrencer, hvor vi fik opfrisket den gamle karakterskala. Vi startede med at få "slet" for vores sangpræstation, men endte heldigvis oppe på UG - Ingen nåede topkarakteren på et rent UG.

Vi havde en fornøjelig eftermiddag med en del minder fra både gamle dage i skolen og fra bal i forsamlingshuset, hvor drengene sad på bænken i den ene side af salen og vred sig, til den første modige karl bød den sødeste pige fra bænken ved den modsatte væg ud på dansegulvet. For først her - sidst på aftenen kom der gang i løjerne. Drengene havde - også dengang - ofte en pose stående ude ved hækken med nogle våde varer. Og dansen blev løssluppen hen på de små timer, hvor en god gang slagsmål hørte med til lørdagsballerne. Når først der var gang i dansen - ville den ingen ende tage. Ofte forlængede spillemændene den musikalske ledsagelse - men måske måtte hatten først gå rundt, hvis bestyrelsen havde klappet kassen i. Og så kunne underholdningen og " omdansen " fortsætte -  så længe det indsamlede beløb rakte.

Antons mange anekdoter krydrede eftermiddagen og pirrede hukommelsen - der blev delt mange minder omkring kaffebordene med ledsagelse af lun kringle og småkager. Vi havde en dejlig eftermiddag, der sluttede med " Det haver så nyeligen regnet " efter Villys fortælling i små glimt fra første verdenskrigs afslutning den 11.11.1018 - for præcis 100 år siden.

Vi så en del nye ansigter og glæder os over, at flere har lyst til at være med i fællesskabet, som vi opfordrer alle til at udvide ved at tage en " ny " deltager med - FOR INGEN SKAL SPISE ALENE.

M.v.h.

Kirsten.



Sidst opdateret 12.07.2022