Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Send flere penge til kommunerne

9. august 2019.
Vi kan se tilbage på et meget vellykket Folkemøde 2019. Vi havde meget stort besøg i Ældre Sagens telt alle dagene.

Af Birger Rasmussen, formand for Ældre Sagen Bornholm

Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der kom forbi og hilste på over en snak og en kop kaffe eller te og ikke at forglemme småkagerne. Jeg vil også takke de frivillige, der var i teltet og gjorde et stort arbejde, uden jer var det ikke muligt.

En af de aktiviteter, der glæder er, at det igen var muligt at invitere de ældre beboere på plejehjemmene op til Folkemødet, tak til jer, der var skubbere.

Besparelser

Nu hvor højsommeren så småt er forbi, skal Bornholms Regionskommune, ligesom andre kommuner i Danmark, lægge budget for 2020.
I Ældre Sagen er vi meget opmærksomme på, at besparelserne ikke går ud over de svageste ældre.

Vi har igennem længere tid øvet påvirkning på Christiansborg, da vi er af den klare overbevisning, at regeringen er tvunget til at sende flere penge ud til kommunerne.
Ikke mindst de knap så velhavende kommuner har behov for ekstra midler og især en kommune som Bornholms Regionskommune, hvor vi har mange ældre med behov for hjælp.

En ting er dog sikkert: Vi kan under ingen omstændigheder acceptere, at besparelserne skal gå ud over den personlige pleje og omsorg. Tværtimod mener Ældre Sagen stadig, at der er behov for flere hænder og mere tid samt mere pædagogisk aktivitet.

Sidst opdateret 18.01.2024