Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

FORMANDEN HAR ORDET: Så er vi i gang igen

2. august 2021.
Endelig er vi i gang igen. Endelig kan vi rigtig fornemme hverdagen, og hvor meget man kan holde af den. Langt størstedelen af os er vaccineret og kan dermed få vores sociale liv tilbage.

Af Birger Rasmussen, formand for Ældre Sagen Bornholm

Inden sommerferien nåede vi at afholde to udsatte ”spis sammen”- arrangementer og et ”asfaltbal”. Vi fik startet ”syng sammen” og genstartet ”glad motion”. Derudover har vi igen fuld gang i onsdagsmøder, it-hjælp, foredrag, petanque og minigolf med flere.

Før-julefest
Vi har tydelig mærket den store glæde der har været over igen at være samlet. Og der skal lyde en stor tak til alle frivillige i Ældre Sagen, fordi I stod klar, da muligheden igen viste sig. Jeg vil allerede nu minde jer om at sætte kryds i kalenderen 20. november, hvor Klaus og Servants kommer og underholder i Åkirkeby Hallerne - vi kalder det ”førjulefest”.

Forsøg på snyd
Men med hverdagen følger også en noget mere kedelig side, nemlig et katalog med spareforslag fra socialudvalget. Vi har reageret kraftigt på, at et flertal har videresendt spareforslag, der i den grad forringer livskvaliteten for en gruppe ældre på Bornholm.

Det drejer sig om ordningen, som giver mulighed for at få ekstra 30 minutter om ugen, der kan bruges efter eget ønske, samt aktiviteter og ledsagelse for plejehjemsbeboere. Det virker næsten som at blive snydt på vægten, da ordningerne er finansieret at staten, men at man bare vælger at prioritere pengene til andre formål.

Ydermere kan vi konstatere, at der er fjernet ca. ti millioner kr. fra ældreområdet. I Ældre Sagens ældrepolitiske udvalg vil vi følge sagen helt til dørs og indsende yderligere høringssvar.

Vi må derfor erkende, at hverdagen er vendt tilbage både på godt og ondt.

Sidst opdateret 18.01.2024