Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

FORMANDEN HAR ORDET: Nu vil man se tiden an

1. april 2022.
I forrige nummer af Det Sker tillod jeg mig at beskrive en vis optimisme med hensyn til en bedre hjemmepleje på Bornholm. Det var ikke mindst på baggrund af nogle politiske udmeldinger i forbindelse med kommunalvalget i november 2021, som vi opfattede som positive.

Af Birger Rasmussen, formand for Ældre Sagen Bornholm

Da vi så hørte statsministerens nytårstale, hvor forbedringer på ældreområdet havde en meget stor plads, var vi helt sikre på, at der ville komme skred i det.

Desværre ser det ud til, at det tværtimod bliver en hindring, da flere centrale politikere i Bornholms Regionskommune har meldt ud, at man nu vil se tiden an og høre, hvad regeringen har tænkt sig at foreslå. Det vil sige, at der skal udarbejdes forslag, som skal til politisk behandling på Christiansborg, og inden man er færdige med det, er vi nok kommet langt hen på året.

Selvbestemmende teams
Som vi ser det i Ældre Sagen, er der gode muligheder for at handle nu og her, især på hjemmeplejen, og det vil vi forfølge lokalt. Vi mødes heldigvis med socialudvalget i kommunen, hvor vi har mulighed for at gentage forslag vedrørende større selvbestemmelse i mindre teams i hjemmeplejen samt hurtigere beslutninger om de daglige opgaver.

Det landspolitiske, der foregår på Christiansborg, vil der blive taget hånd om centralt fra i Ældre Sagen.

Folkemødet 2022
Selv om corona-situationen er umulig at forudse, har vi en forventning om, at det i år bliver et Folkemøde, hvor vi i Ældre Sagen igen vil have vores telt. Vi håber at se rigtig mange, så vi kan få nogle spændende debatter. Samtidig bliver der lejlighed til at få en sludder over en kop kaffe. Vi har endnu ikke et færdigt program, men det vil som tidligere blive annonceret.

Med venlig hilsen
Birger Rasmussen
Formand for Ældre Sagen Bornholm

Sidst opdateret 18.01.2024