Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Ensomme ældre på Bornholm

3. april 2020.
Som de fleste nok har set, er der i foråret sat meget fokus på ensomhed i Danmark, både i tv og i dagspressen.

Af Birger Rasmussen, formand for Ældre Sagen Bornholm

Mange spørger sig selv, og os i Ældre Sagen, om der virkelig er så stor ensomhed. Her må vi desværre svare, at det er der, og det gælder også på Bornholm.
I Ældre Sagen får vi til stadighed henvendelser om især ældre mennesker, der ønsker sig et besøg og en at tale med. Ikke for at drøfte særlige problemstillinger men for en snak om ganske dagligdags ting, en at drikke en kop kaffe med eller måske gå en tur med.

Glade for henvendelser

Når der bliver sat ekstra fokus på ensomheden og samtidig efterladt en løsning på at være den, der hjælper, betyder det heldigvis, at nogle, som egentlig har gået med tanken om at blive besøgsven, siger til sig selv, at nu skal det være.
Heldigvis, og en stor tak for det, får vi i Ældre Sagen jævnligt henvendelser fra nogle, som gerne vil være besøgsven. Vi får skabt kontakterne mellem besøgsven og besøgsvært, så de i fællesskab kan aftale forløbet.

Ny målsætning

Vi støtter hele tiden op om de frivillige fx med kurser, eller vi giver på anden måde mulighed for at tilegne sig relevant viden.
Men i øvrigt viser det sig som regel, at det udvikler sig til et venskab, hvor vi bare har været med til at sætte det i gang.
Ældre Sagen på landsplan har en målsætning om, at vi i 2020 skal udvide antallet af frivillige fra 20.000 til 22.000. Jeg håber, at I vil være med til at løfte denne opgave.

Jeg kan love jer, at der er stor glæde ved at hjælpe og glæde andre.

Sidst opdateret 18.01.2024