Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

2018.11.01 Hvad krukken gemte

Torsdag den 1. november 2018 blev der afholdt et foredrag med Ingelise Helgesen (87 år) fra Ikast over emnet ”Hvad krukken gemt”.

Det var et foredrag som meget levende fortalt om hendes oplevelser gennem et langt liv i Danmark, på Grønland og i Kina.

Hun startede med at fortælle om sin barndom i krigsårene, hvordan de levede i skyggen af ”Tirpitz”. Forældrene ville gerne, at alle 4 børn blev studenter og det blev de. Men Ingelise som det fjerde barn gik sine egne veje og blev derved mønsterbryderen, og ville selv bestemme over sin fremtid. Moderen sagde, bare du får en uddannelse så lige meget hvad. Hun blev lærer.

Hun lærte engelsk hjemme hos sin norske moder. Børnene blev undervist hjemme. Skolekommissionen kom på besøg og de blev overbevist af en lille pige som åbnede døren og bød dem velkommen på engelsk, som de sikkert ikke forstod ret meget af.

Ingelise havde sit første job som 11 årig, hvor hun underviste en dame i engelsk. Sprogkundskaberne har bragt hende rundt i verden lige fra Afrika til Kina.

Som nyuddannet lærer kom hun til Grønland. Her skrev hun kærestebreve til sin kommende mand, som vente trofast hjemme i Danmark. Hun fortalte også om den dag en gletchevandring nær have end fatalt.

Hun var også inde på sin tur til Afrika som ulandsfrivillig.

Ingelise er en aktiv dame og er i gang med at skrive sin anden bog.

Der var tilmeldt 112 til arrangementet.

Sidst opdateret 13.11.2023