Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

MitID erstatter NemID

fra den 31. oktober kan man kun anvende MitID, når man skal logge ind i sit pengeinstitut

MitID erstatter NemID

 

Fra d. 31. oktober kan du kun bruge MitID, når du skal logge ind i dit pengeinstitut – i øjeblikket er det et problem, hvis man kun har en kodeviser eller -oplæser.

Efter 31. oktober kan man ikke benytte NemID i pengeinstitutterne. I en periode herefter vil det stadig være muligt at bruge NemID på andre private og offentlige hjemmesider og selvbetjeningsløsninger. Der er endnu ikke fastsat en præcis dato for, hvor længe dette er muligt.

Pengeinstitutterne gør nu klar til den endelige lukning af NemID pr. 31. oktober 2022, hvor alt forventeligt flyttes over til MitID.

MitID anvendes nu også ved godkendelse af kortbetalinger i forbindelse med nethandel og netservices. I den kommende tid vil flere og flere møde løsningen i webshops, og omstillingen vil snart være fuldt indfaset.

Men ikke alle kan være med, hvis de ikke har mobiltelefon eller SmartPhone. Finans Danmark skriver således i et nyligt udsendte nyhedsbrev:

”Godkendelsen med MitID ved kortbetalinger på internettet kan i første omgang alene ske med MitID appen. MitID kodeviser og MitID kodeoplæser kan ikke bruges i første omgang. Men løsningen er på vej og vil være klar i begyndelsen af 2023.”

Finans Danmark skriver også, at det fortsat vil være muligt at godkende kortbetalinger med en kombination af en sms-kode og et password, og at det også vil være muligt at betale med mobilbetalingsløsninger som MobilePay, hvis den enkelte webshop modtager disse.

nets.eu/opretkode kan man tilmelde kreditkort og mobiltelefon til onlinebetaling. Det kræver at man har MitID-app eller MitID kodeviser. 

Vi følger løbende situationen, og der vil være mere at læse her i den kommende tid på Ældre Sagens hjemmeside www.ældresagen.dk/tølløse.

 

Sidst opdateret 20.08.2023