Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Søndagscafé 29-01 2023

Foredrag med temaet Arktis i hjertet - 23 år i Grønland plus det løse.

Ældre Sagen havde sit første arrangement i 2023 i Aktivitetshuset - Søndags Café 29. januar.

Foredrag med temaet Arktis i hjertet - 23 år i Grønland plus det løse.


Omkring 100 gæster havde fundet vej til A-huset, hvor Bettina Ovgaard fortalte om sine relationer til den nordligste del af Rigsfællesskabet - Færøerne og Grønland.
Hun har arbejdet 21 år i Grønland, boet 6 år på Thule Air Base og knap 5 år i Nuuk. Bettina kom langt rundt om Grønlands geografi, demografi, kultur og historie.
Hun fortalte om sin tid på Thule Air Base, hvor hun arbejdede i det entreprenørfirma, som står for vedligeholdelse af bygninger, vejanlæg samt strøm- og vandforsyning m.m.
Hun fortalte om sin tid i Nuuk, hvor hun arbejdede ved Arktisk Kommando. De fleste kender Sirius-patruljen, som er underlagt Arktisk Kommando.
Nu arbejder hun som chef for civilt-militært samarbejde - stadig i Arktisk Kommando - men nu har hun sin base på Kastellet i København.

Arktisk Kommando er forsvarets operative enhed i Arktis med hovedkvarter i Nuuk.
Hun fortalte også om nogle af hendes oplevelser som ekspeditionsguide på krydstogtskibe, der bl. a. sejler rundt ved Grønland.
Bettina fortalte levende og spændende og med stor viden om alle emner. Spørgelysten var stor, også her var det tydeligt, at Bettina er på hjemmebane. Alle fik svar.
Arrangementet fik megen ros - en fantastisk eftermiddag i Ældre Sagen, Tølløse - Sikke en viden - super formidling. Det er tydeligt, at Bettina har Arktis i hjertet.

Sidst opdateret 03.03.2023