VÅGETJENESTEN

Vågetjenesten omfatter afløsning og vågeopgaver i Skive Kommune hos alvorligt syge og døende personer både i hjemmet og på plejecentrene.
Ældre Sagens vågekoner og -mænd støtter døende uden pårørende og pårørende, der har brug for et hvil.

Er du pårørende til en døende, kan du have behov for at få et pusterum af og til. Fx i nattetimerne. Vågetjenestens vågekoner og -mænd sørger for, at din nærmeste ikke ligger alene, og vågetjenesten opfylder behovet for tavshed, samtale, nærvær, ro og tryghed. 

Hvor hjælper vågetjenesten?

Vågetjenesten kommer både i private hjem, og når hjemmet er en del af et plejecenter eller plejehjem. Vågetjenestens frivillige vågekoner og -mænd kan yde støtte, når pårørende har brug for aflastning, eller hvis der ingen pårørende er.

De frivillige i vågetjenesten har alle gennemgået et kursus, er godt rustet til opgaven, har tavshedspligt og er omfattet af Ældre Sagens ansvars- og ulykkesforsikring for frivillige.

Vågekone aflastede Annette

Da Annette Christensens mor lå for døden, havde hun svært ved at overkomme, at være ved sengelejet døgnet rundt.

Heldigvis fik Annette et tilbud om støtte, der hjalp hende gennem den svære tid.

Hør Annettes fortælling i  videoen.

Sådan får du støtte fra vågetjenesten

Hvis du har brug for hjælp fra vågetjenesten, så ring til vagttelefonen: 2498 3831 / 6072 0844. Hvis du vil vide mere om vågetjenesten eller du kunne tænke dig at blive frivillig, kan du kontakte kontaktpersonen for vågetjenesten - se navn og kontaktoplysninger nedenfor.   

Sidst opdateret 19.05.2021