Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

20. marts 2023 - Brian Lange

”Mit liv i fremmedlegionen” - Brian Lange fortæller ”røverhistorier”.

Brian Lange er ikke meget for at kalde sig foredragsholder, men mener i stedet at han fortæller ”røverhistorier” fra sit spændende og meget anderledes liv, end det de fleste danskere lever. For at høre mere om disse historier var der på dagen mødt hele 77 personer op i Hørning Sognegård. Og emnet var tilsyneladende også et, der appellerede til de mandlige indbyggere i Hørning, da der syntes at være en del flere mænd til stede ved dette arrangement, end der normalt er til foredrag og andre arrangementer i Sognegården.

Brian Lange er 58 år, født og opvokset i Haderslev. Han har hele sit voksenliv været soldat, med et mål om at blive elitesoldat. I 1988 følte han, at der skulle ske noget nyt. Derfor besluttede han sig til at forlade Danmark uden at give besked til nogen for at melde sig til Fremmedlegionen i Frankrig. For at blive optaget skulle han gennemgå 3 måneders optagelsesprogram, der også indbefattede at lære det franske sprog alene via sidemands oplæring. En meget hård periode både fysisk og psykisk.

Optagelsen i fremmedlegionen var i første omgang for en periode af 2 år, der efterfølgende blev forlænget flere gange, så han sammenlagt var tilknyttet legionen i 15 år, hvilket så også indbringer ham en livsvarig årlig, skattefri pension på 9.000 kroner fra den franske stat. Brian Lange er siden 2003 ansat ved en kaserne i DK.

Det var aftalt, at Brian Lange skulle fortælle i 2 x 45 minutter, men sammenlagt blev hans fortællinger på 3 x 45 minutter, da han havde rigtig meget at fortælle om. Blandt andet om hans farefulde udstationering i Bosnien, hvor de til stadighed blev beskudt af snigskytter, og om flere farefulde indsatser i Afrika, når de blev angrebet af krigeriske rebeller, hvor han oplevede at kolleger døde omkring ham. Selv bærer han rundt på en 18 cm langt ar i et lår efter et stort metalfragment fra et missil.

Jo, der var meget at berette om, og Brian Lange kunne nok have fortsat ud over kl. 16.45, hvis han ikke var blevet stoppet ved at enkelte tilhørere begyndte at gå - måske for at passe tiden for en anden aftale - efter at have hørt en spændende fortælling om et meget anderledes livsforløb,  end hvad flertallet oplever.

 

/sks

Sidst opdateret 23.03.2023