Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

06. februar 2023 - Keld Kortermann Sterloe

Fremfor udeliv i et noget råkoldt og diset vejr havde 64 personer valgt at komme til Sognegården i Hørning for at lade sig underholde af Keld Kortermann Sterlø, der ville synge og fortælle om *Danske revyviser gennem 100 år* og de kunstnere, der fremførte viserne i perioden fra 1850 til 1950.

Keld Kortermann Sterlø er tidligere skolelærer og derfor en trænet formidler af viden, og samtidig er han en dygtig musiker og sanger, hvilket gav hans gengivelse af de gamle viser et professionelt udtryk. Alle sange var ledsaget af hans egen forud indspillede akkompagnement, hvilket medførte, at han fuldt og helt kunne koncentrere sig om at gengive sangene med karakter fra de originale kunstnere som blandt andre Hans W. Pedersen, Carl Alstrup, Ludvig Brandstrup, Liva Weel og Osvald Helmuth.

Undervejs blev tilhørerne også gjort mere bekendt med de enkelte kunstneres livsforløb og eventuelle særegenheder, ligesom der blev knyttet kommentarer til flere af sangteksterne, specielt dem der stammer fra perioden under 2’den verdenskrig, hvor der var en streng censur fra tysk side, som tekstforfatterne gjorde sig store anstrengelser for at omgå for stadig at få noget bid i teksten.

Jo, det blev et par rigtig gode timer i selskab med Keld Kortermann Sterlø, der også gav gode muligheder for publikum til at få rørt stemmebåndene, da det ofte blev opfordret til at synge med på de kendte refræner.

/sks

Sidst opdateret 08.02.2023