Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

12. september 2022 - Anne, Sanne og Lis

Historien om en dansk musikrevolution

Måske var det en forudsætning for at have interesse for foredragets emne, at man var fan af mindst en af de tre damer, nemlig Anne Linnet, Sanne Salomonsen eller Lis Sørensen. Det kunne i hvert fald noteres, at der kun var interesse for at høre Jan Have Eriksens foredrag om dem hos 38 deltagere den eftermiddag i Sognegården.

Dem der var til stede, fik imidlertid en grundig indføring i, dels den enkeltes indgang til musikkarrieren og det efterfølgende samarbejde og senere brud mellem de 3 damer, der alle har haft en efterfølgende meget stor solokarriere. Da Jan Have Eriksen har fulgt dem alle 3 gennem mange år, kunne han krydre fortællingerne med mange tidlige fotos og videoklip, der kunne bevidne deres store evner også i de meget unge år, ligesom det kunne give et indblik i musikkens udvikling over årene.

 Samarbejdet i ’Anne Linnet Band’ der startede i 1979 var en stor succes. I 1982 blev de dog enige om, at de ville holde et møde, for at snakke om, hvordan det fortsatte samarbejde skulle foregå, og hvor musikken skulle føres hen. Det møde blev aldrig afholdt, hvorfor samarbejdet ophørte i en periode, der blev til 37 år, da de igen mødtes alle tre i 2019. Undervejs havde der været et vist samarbejde mellem Sanne og Lis, der fortsat er gode veninder, men også mellem Anne og Sanne bl.a. i teatersammenhæng.

Det er vurderingen, at alle tilhørerne til foredraget gik fra mødet med Jan Have Eriksen med en betydelig udbygget viden om Anne, Sanne og Lis. Historien om dem blev i hvert fald fremlagt meget sagligt, omend det ikke var i en decideret sprudlende form.

 

/sks

Sidst opdateret 20.10.2022