Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

27. januar 2020: SENIOR VELVÆRE I POLEN

Mandag den 27. januar kl. 06.00 drog 53 forventningsfulde personer af sted fra Hørning Sognegård mod Kolobrzeg i Polen i bus fra Sørens Rejser, hvor 3 dages velvære ventede forude. Første stop på turen var i Padborg, hvor vi fik havde mulighed for at købe morgenmad, som vi kunne indtage i bussen. Efter flere planlagte pauser under køreturen nåede vi frem til vores hotel ca. kl. 18.00, hvor vi fik udleveret nøgler til værelser og derefter mødtes til aftensmad i restauranten. Aftenen var til fri disposition, og trods den lange køretur var der flere, der var en tur omkring ”Bar Jensen” inden der blev sagt godnat.

Hotellet er et welness-hotel, og der var inkluderet 4 velværebehandlinger med 2 gange mudderpakninger og 2 gange massage, så tirsdag startede med disse behandlinger. Der var også mulighed for tilkøb af ekstrabehandlinger, og de næste dage var flere af deltagerne en ekstra tur i welnessafdelingen samt hotellets pool med sauna og dampbad.

Kolobrzeg ligger ud til Østersøen og er en gammel kurby. Hotellet ligger i centrum af den gamle bydel, så der blev arrangeret guidede ture rundt i byen, hvor chaufføren fortalte og viste rundt, så deltagerne senere kunne færdes på egen hånd i byen. Der er gode muligheder for indkøb og shopping i byen, og de polske penge ”slotti” rækker langt, og der blev på hele turen foretaget mange indkøb, og garderoben blev suppleret med både tøj og sko. Byen byder også på mange konditorier, hvor der kan nydes en kop kaffe med dejlig hjemmelavede konditorkager til en pris på svarende til ca. 20 danske kroner.

Onsdag var der arrangeret udflugt til byen Korzalin, som ligger længere østpå ca. 1. times kørsel fra hotellet. Her var der mulighed for at shoppe i et stort indkøbscenter ”Atrium”, som indeholder over 100 butikker. Efter et par timer i indkøbscentret kørte bussen tilbage til hotellet, hvor frokosten ventede. Om eftermiddagen bød hotellet også på eftermiddagskaffe med kage.

Vores turleder Ingolf havde arrangeret, at de, der var interesserede, kunne komme en tur i byens gamle vandtårn. Tårnet blev for en del år siden omdannet til bryggeri, som nu er flyttet uden for byen, og tårnet er nu lavet om til nu en hyggelig restaurant, hvor vi fik smagsprøver på 5 af de øl, bryggeriet producerer. Både turen hen til bryggeriet og tilbage igen foregik til fods for de fleste, men nogle valgte af tage en taxa, som også er meget billig i Polen. Turen kostede ca. 20 danske kr. Dagen sluttede med en aften, hvor der blev serveret en 3-retters menu, og der var mulighed for en lille svingom til levende musik.

Torsdag var sidste behandlings- og indkøbsdag for de, som stadig havde Polske penge - eller kreditkort som brændte i lommen. Flere valgte også at benytte dagen til at opleve byen på egen hånd, enten til fods eller i en af de eldrevne biler som fragter turister rundt på guidede ture.

Fredag morgen kl. 07.00 var der så afgang fra hotellet mod Hørning, og efter 12 timer var vi tilbage ved Hørning Sognegård hvor vi skiltes efter en god, afslappende og oplevelsesrig tur med dejlige deltagere.  -  Turen tåler så absolut gentagelse!

Sidst opdateret 01.12.2020