Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

13. november 2019: Vandretur Hemstok Skov - Ravnsø

37 friske, morgenduelige ældresagsmedlemmer, mødtes ved Hørning Station for samkørsel til Hemstok Skov (skoven ligger ned til Ravnsø).
 
I en skovlysning i Balleskoven finder vi hele syv gravhøje fra bronzealderen 1700 f.kr. - 500 f.kr. Højene blev første gang fredet 1897. I en senere genfredning lyder begrundelsen fra Fredningsnævnet sådan: "Nævnet finder, de syv høje, der ligger ret tæt sammen i et smukt skovterræn, på grund af deres skønhed, beliggenhed og ejendommelighed har væsentlig betydning for almenheden". 

 

Det til trods var det, med få undtagelser, de fleste, der så dem for første gang. Per Lyngbak. tidligere skovfoged, fortalte om skoven og gravhøjene. Vi nød turen gennem den sene, smukke og bakkede efterårsskov og spiste medbragte klemmer ved Søtorvet. Sjovt nok beliggende inde midt i skoven.

Herfra gik turen til skrænterne ned mod Ravnsø og langs søen til Knudås udmunding i søen. Efter et kig ud over det meget fugtige Åkær og afsyngning af "Regnvejrsdag i november...," sangen slutter som bekendt med ... ..."blev november hængt til tørre, jeg vil male dagen lys", gik vi ad Kirkestien retning Veng.

Vi havde dejligt efterårsvejr og solskin det meste af dagen. Efter ca. 11 fornøjelige kilometer i hinandens selskab, gik turen tilbage ad Veng Skovvej til vores biler.

Sidst opdateret 01.12.2020