Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

11. marts 2020: Vandretur Klostermolle og Sukkertoppen

Dagens tur var ændret fra Illerup Ådal til Klostermølle og Sukkertoppen. 

Midt i forhøjet vandstand og coronavirus var det rart at opleve solens stråler under hele dagens tur langs Gudenåen, Klosterkanalen og mod Sukkertoppen 108 m.o.h.

Vi startede ved Papirladen og fugleobservationsstedet i enden af laden. Det var stadig mulig at observere spor efter den megen vand; men Isfuglen forblev ude af syne.

Herfra langs kanalen frem mod Klosterkæret og Døde Å med den nyetablerede faunapassage, videre mod Riværket. (Oprindeligt Risværket, der ved opstemning og brug af grene, ris, ledte vandet ind i den af munkene fra Voer Kloster gravede kanal frem mod møllestedet, i stedet for i det oprindelig åløb, som nu blev snørret af og kaldt Døde Å). 

Ved Riværket passeres Gudenåen og stien fortsætter mod Sukkertoppen. God motion og høj puls. Fantastisk storslået udsigt over Mossø og det rette sted for indtagelse af madpakke, kaffe, bjesk og kransekage.

Afsyngning af, Den blå Anemone, omend ikke "den første dag i marts" så med udsigt og i skovens stille ro, inden nedstigning til P-plads ved Klostermølle.

Ikke nogen voldsom lang tur for de 34 deltagere, men et dejligt forårsvejr i noget af Danmarks skønneste natur.

Og så kom meddelelsen fra Ældre Sagen: Ingen ture i april og maj.

Sidst opdateret 01.12.2020