Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

02. oktober 2019: Åletur til Feggesund Kro

Den 02.10.19 tog 54 (fuld bus) afsted til en åletur på Feggesund Kro.

Vi kørte via Viborg, hvor vi fik kaffe ved søerne, og så nordpå ad Løgstørvejen, hvor der mange steder er en smuk udsigt til Limfjorden. Vi kørte hen over Aggersundbroen og videre forbi Bygholm Vejlerne og sejlede så med færgen til Feggesund på Mors. På Feggesund Kro serverede de pandestegte ål ad libitum, med hvide kartofler og persillesovs, samt kaffe lavet på Madam Blå.

Kroen ligger på Mors’ nordligste spids kun en halv snes skridt fra Limfjorden med udsigt til Thy. Kroen er ca. 400 år gammel og har været ejet af samme familie siden 1910. I dag er det Preben Pedersen, der ejer stedet og driver Feggesund Færgekro sammen med Mette. Kroens mange stuer, har hver sin charme, samt fjordudsigt.

Hvilken modtagelse: Krofatter samt personale stod udenfor og bød os velkommen og da vi kørte igen stod de der igen og vinkede farvel. Under spisningen fortalte krofatter om kroen historie og også om ålens vandring og opvækst i fangenskab. De steger ca. 5 ton ål om året.

Ålene var fantastisk gode og betjeningen var helt i top.

Ud over det blev der også plads til et par sange, og da vi alle var mætte af de smørstegte pandeål, fik vi kaffe og turen gik så hjemover.

Alle var enige om, at det var en rigtig god tur, som tåler gentagelse.

Sidst opdateret 01.12.2020