Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Det Gode Ældreliv

Onsdag 15. marts 2023 var der foredrag ved Søren Engelsen og henved 50 tilhørere fik mange gode anvisninger på at opnå et godt ældreliv.
Læs omtale og se fotos herunder.

 

Søren Engelsen, der er ph.d. i filosofi, indtog InSide onsdag 15. marts og kunne med stor entusiasme og vid berette om, hvordan man kan forberede sig på det gode ældreliv. Meget afhænger af ens egen vilje og evne til en positiv tilgang til livets mange udfordringer.

At være ’ældre’ eller ’gammel’ kan betyde mange forskellige ting, og den topmodne alder giver særlige udfordringer – men også unikke muligheder – for at udfolde det gode liv. Vi bør have blik for det væsentlige og for nuancerne.

Hvad kendetegner det gode ældreliv, og kan man i det hele taget generalisere om den slags? Hvad står omvendt i vejen for det gode ældreliv?

Hvilke ting er det en god idé at have blik for og øve sig i, hvis man vil have det godt, når man bliver gammel, eller hvis man allerede er godt oppe i årene?

Med foredraget ”Det gode ældreliv – et livsfilosofisk blik” udforsker Søren Engelsen væsentlige indsigter fra både den klassiske filosofi og den nyeste forskning i ældres livskvalitet. Pointerne hentes fra forskningen, men blevpræsenteret på en forståelig måde og i levende dialog med publikum. Søren Engelsen kom ind på de mange sammenhænge, der er mellem mennesker, stemninger, følelser, holdninger og historik og inddrog mange eksempler hverdageb - både egne og generelle. 

 

Foredraget blev skrivetolket af Høreforeningens Tolkeformidling og støttet af Kulturelt Samvirke for Favrskov Kommune.

Sidst opdateret 18.04.2023