Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Er du vores nye frivillige?

Vil du gøre en forskel for mennesker omkring dig?
Så bliv frivillig i Ældre Sagen Hammel!

Ældre Sagen søger frivillige, der vil gøre en forskel

null

Der er mange opgaver i Ældre Sagen, hvor du har mulighed for at gøre en aktiv indsats til glæde for andre. Du vil også selv få en masse glæde og oplevelser ud af at være frivillig.

Som frivillig

 • indgår du i et netværk med andre frivillige
 • bliver du ledet af andre frivillige
 • kan du komme på kursus i det, der er relevant for dig
 • er du forsikret i forbindelse med der frivillige arbejde
 • er det ikke et krav, at du er medlem af Ældre Sagen
 • har du tavshedspligt

Herudover arrangerer Ældre Sagen i Hammel blandt andet en årlig udflugt for frivillige, ligesom der afholdes et årligt møde med foredrag sammen med Ældre Sagen i Hadsten og Hinnerup.

De områder, hvor behovet er størst lige nu, er (i alfabetisk orden):

Som frivillig i Ældre Sagen bliver du klædt på til din frivillige indsats, og du bliver tilknyttet en lokal, frivillig aktivitetsleder, som du altid kan henvende dig til med spørgsmål, tanker og oplevelser.

Vi glæder os til at se dig blandt de frivillige!

 


Tryghedsopkaldere

Som frivillig tryghedsopkalder ringer man hver 4. uge til 2-5 enlige ældre i tidsrummet mellem 8 og 9.

Du og det øvrige hold af opkaldere skaber tryghed og glæde, når I på skift ringer op på samme tid, hver eneste dag, fordi modtageren ved, at hjælpen kommer, hvis der skulle ske noget. Din velkendte stemme og en lille snak er en god måde at starte dagen på.

En koordinator står for den administrative opgave med at holde styr på dem, der ringes op og i hvilke uger, det skal ske. Og man kan altid få råd og vejledning.

Kontakt Ellen Clausen, 21 64 99 57


Aktivitetsleder for tryghedsopkalderne

Opgaven består i

 • at besøge nye opkaldere og nye modtagere af opkald for at lave aftaler.
 • at vedligeholde og distribuere opkaldslister. Tryghedsopkalderne er pt. opdelt i 3 grupper, der hver ringer til 2-3 enlige ældre. Listerne giver overblik over hvem, man skal ringe til og i hvilke uger, man skal ringe. Derudover er der oplysning om, hvem man kontakter, hvis telefonen en dag ikke bliver taget.
 • at støtte opkaldere i opgaven, evt. være vikar i ferie mv.

Du skal være god til at snakke med alle, og der også en fordel, hvis du er fortrolig med Word, så du ikke behøver at lave manuelle lister. Det er også bedst, hvis du selv kan printe/kopiere listerne

Kontakt Ellen Clausen, 21 64 99 57


Kontorassistent/sekretær

Ældre Sagen i Hammel har pt 3086 medlemmer. Vi har mange faste aktiviteter, også på plejehjem i Hammel, og vi arrangerer foredrag, udflugter og virksomhedsbesøg.

Der er en del administration forbundet med såvel håndtering, afvikling og promovering af aktiviteter og arrangementer, så hvis du har erfaring og lyst til at arbejde med at holde styr på tingene, er det lige dig, vi har brug for.


Kørestolsskubber

Som kørestolsskubber kan du give ældre mennesker frisk luft og gode oplevelser, som de ikke altid selv har mulighed for at opsøge.

En person, der går tur med en person i kørestol bliver ofte kaldt en skubber i Ældre Sagen. 

Det kan tælles i minutter, ikke i timer, hvor meget plejehjemsbeboere kommer uden for plejehjemmet. Derfor gør skubberne en stor forskel for mange ældre på plejehjem. Skubberne i Ældre Sagen i Hammel er opdelt i 2 hold, så man går et par timer hver 14. dag. Der er altid en medarbejder fra Solhøj med på turene.

Kontakt Bodil Taankvist, 21 19 40 85


Børnehavevenner

Ældre Sagen i Hammel har i år fået aftale med 6 daginstitutioner i Hammel området om at ældre kan komme og læse mv. for børnene. Derfor søger vi flere, der gerne vil være børnehaveven. Det skaber glæde hos både børnene og den frivillige.

Kontakt Tony Bøgholm, 40 74 34 89


Besøgsvenner

Bliv en del af et stærkt netværk af frivillige besøgsvenner i Ældre Sagen Hammel

Dine besøg kan skabe glæde i hverdagen for andre mennesker, der savner selskab, og kan danne ramme om forskellige aktiviteter.

Tidspunktet er fleksibelt; det aftaler man med den ældre. Du er velkommen også selv om, du ikke er medlem af Ældre Sagen. 

Kontakt Karen Margrete Guldmann, 40 19 32 61


 

Sidst opdateret 30.10.2023

 • Ellen Margrethe Clausen

  • Formand i lokalafdelingen | Næstformand i koordinationsudvalget

  Mobil
  21649957