Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

14. Oktober 2020: Vandretur ved Hampen Sø

32 efterårsferiefriske glade vandrere var mødt frem til turen ved Hampen Sø. Imponerende.

Med udgangspunkt fra P-pladsen ved den gamle studefold (gammel hærvejskro) nød vi turen rundt om søen med det meget klare og rene vand. 
Der blev lavet en sammenligning med medbragt vand fra Lillesø i Skanderborg. Ret nedslående, selv om det retfærdigvis skal siges, at forudsætningerne ikke er sammenlignelige. Men drømme har man jo lov at ha', og problemet med forurenet vand er beskæmmende og uløst.
Rent vand er kendetegnende for de små søer i området. Mange af disse hedesøer er såkaldte Lobeliesøer, næringsfattige og mangler kalk, fosfor og kvælstof.

Vi passerede vandskellet.

Hampen Sø "afvandes mod vest via Gjern Å-systemet og Torup Sø mod øst mod Gudenådalen. Ved Torup Sø i det utrolig smukke landskab nød vi vores medbragte klemmer, bjesk, kaffe og kransekage med storslået udsigt til søen. Vi havde fundet læ for den efterhånden lidt kraftige efterårsblæst. Solen lod sig se, det summede af velvære og humøret var højt.

Turen fortsatte gennem skoven frem mod Trold Sø og Hampen Sø  - til vores udgangspunkt.

Undervejs passerede vi nogle af de diger, som kendetegner området. Skovdistriktet bruger mange ressourcer på naturnær skovdrift. Gravhøje (og der er mange ved den gamle hærvej) bliver frilagt, diger plejet, højmoser bliver holdt våde og fri for trævækst og gamle træer får lov at forfalde.

Dejligt for naturen og for os, som færdes i den.

En rigtig efterårs tur på ca. 10 km.

Tekst og billeder: Aksel Bang

Sidst opdateret 26.10.2020