Besøgsven

Har du lyst til at få besøg af og til? Så lad en frivillig besøgsven blive et lyspunkt i din dagligdag.
Besøgsven
 
Det er ikke sjovt at være alene.
 
Ofte sidder der mennesker rundt i kommunen, som næsten aldrig kommer uden for en dør, og som meget gerne vil have en person til at komme og sludre lidt en gang imellem. Det kan være trist at sidde inden døre. Social- og sundhedsmedarbejderne vil gerne snakke med de enlige, de kommer ud og besøger, men tiden tillader ikke, så det sker ofte, at medarbejderne med sorg i sinde forlader et ensomt menneske.
Det er så her DU som frivillig kan komme ind i billedet.

 

Ældre Sagen i Fredericia har en besøgsordning kørende, hvor der er mennesker, der stiller sig til rådighed som besøgsvenner.
Men der er ikke nok. Ældre Sagens besøgsordning, der sørger for, at besøgsordningerne fungerer, søger derfor kontakt med personer – yngre eller ældre/ kvinder eller mænd, der måske for nylig er trådt ud af arbejdsmarkedet eller på anden måde har lidt tid til overs. Det kunne også være unge uddannelsessøgende eller andre unge, der på en eller anden måde kunne få et besøg indpasset i den daglige dont.
Erfaringer andre steder fra viser, at der også blandt unge er en stor social-humanitær forståelse for at gøre noget for svage ældre. De kan så glæde et menneske, der sidder alene – og samtidig selv få en positiv oplevelse. 

Hvis der nogen, der kunne tænke sig at bruge lidt tid på at hjælpe et andet menneske ved et besøg eller en vandretur en gang imellem, så kontakt Ældre Sagen i Fredericia jf. nedenstående kontaktpersoner.
Der gøres meget ud af, at få de rigtige mennesker sat sammen. Og der er ingen, der bliver sendt ud på besøg eller modtager besøg uden at en fra Ældre Sagen i Fredericia selv har været med.

 

Kontakt:
Grethe Ærensgaard

30 91 55 35

smutcagr@gmail.com

Sidst opdateret 02.09.2019