Selvrisiko betalingskort mm.

Sidst redigeret den 10.01.2019

Hvis der sker misbrug af ens betalingskort, f.eks. Dankort, Visa kort, MasterCard, kontokort til forretninger eller misbrug af Netbank, mister man i få tilfælde alle pengene.

I tilfælde af misbrug betaler man en selvrisiko. Beløbet afhænger af, om man selv har været uforsigtig, ved f.eks. at oplyse PIN-koden til andre. Man kan komme til at dække op til 1.100 kr. af misbruget, hvis PIN-koden er brugt – også selvom man ikke har oplyst koden til nogen. Det er banken, der skal bevise, at koden har været brugt.

Man kan komme til at dække op til 8.000 kr., hvis PIN-koden er anvendt og man ikke har spærret kortet straks efter, man har opdaget, at betalingskortet er væk, eller opdaget, at misbrugeren har fået kendskab til PIN-koden.

Hvis man har oplyst PIN-koden til andre, eller på anden måde har opført sig så uansvarligt, at man selv har gjort misbruget muligt, risikerer man også at skulle dække op til 8.000 kr.

Er der ikke brugt PIN-kode, men falsk underskrift, kan man også komme til at dække op til 8.000 kr., hvis banken kan bevise, at man ikke har givet banken besked snarest muligt efter at have opdaget, at kortet er blevet væk, eller at man har optrådt uforsigtigt.

Man kan komme til at hæfte for hele misbruget, hvis banken kan bevise, at man har givet PIN-koden til misbrugeren og var eller burde være klar over, at det ville indebære en risiko.

Banken hæfter for al misbrug, der er foretaget efter, man har givet besked om, at kortet er blevet væk, at uvedkommende har fået adgang til koden, eller hvis man af andre grunde har ønsket at få kortet spærret.

Indhold hentes