Godt i gang med it

Dit digitale liv

Sådan sikrer du, at dit tv-signal virker efter den 2. juni

Tv-signalet bliver omlagt den 2. juni, og det er derfor vigtigt at vide, hvad du skal gøre for at undgå, at dit tv går i sort. Vi guider dig her.

 

Har du et fjernsyn, der modtager signal via tv-antenne, typisk en model fra før 2012, kan du risikere, at dit tv-signal stopper med at virke fra den 2. juni 2020. En omlægning af tv-signalet til det såkaldte DVB-T2 kan betyde, at signalet til DR - og TV2-kanalerne forsvinder.

For at undgå det, skal du først tjekke, hvilket signal du benytter. Ser du allerede tv via kabel, satellit eller bredbånd, er der intet problem. Er det ikke tilfældet, skal du anskaffe et tv eller en tv-boks, der kan modtage det nye signal.

Følg disse trin for at være klar til det nye tv-signal:

Hvordan ved jeg, hvilket tv-signal jeg bruger?

  • Ser du tv via antenne, vil den typisk sidde på gavlen, taget, skorstenen eller loftet. Det gælder dog ikke parabolantenner, da de bruges til at modtage satellit-tv og ikke antenne-tv.
  • Tjek om du kan modtage det nye tv-signal ved at finde kanalplads 88 på dit tv. Foretag en kanalsøgning, hvis du ikke kan finde kanalen. Dukker teksten ”Det virker!” op, er alt som det skal være. Den 2. juni vil du dog skulle foretage en kanalsøgning for at få dine kanaler igen.
  • Er der ingen tekst på kanalplads 88, kan du ikke modtage det nye tv-signal.

Læs Kulturministeriets svar på flere spørgsmål på sortsignal.dk

Hvordan løser jeg problemet?

  • Anskaf et tv eller en tv-boks, der modtager det nye signal. Kontakt og få hjælp af en udbyder, der tilbyder tv, der kan modtage det nye tv-signal.
  • Hvis du ikke kan forlade dit hjem, kan du købe dit nye tv eller tv-boks over nettet og få det leveret. Er du ikke tryg ved at handle på nettet, kan du måske få hjælp af familie eller venner.
  • Det er også muligt at løse problemet ved at købe boksen, Chrome Cast, som koster ca. 300 kr. Chrome Cast kan bruges, hvis TV'et har et HDMI-stik, og man har en tablet, smart phone eller en computer, hvorfra Chrome Cast betjenes. Det, du afspiller på din telefon, sender Chrome Casten til dit TV, så du kan se det på Tv'et.

Få hjælp

Du kan få svar på de hyppigst stillede spørgsmål på sortsignal.dk.

Omlægningen var oprindeligt planlagt til den 31. marts, men blev rykket til den 2. juni på grund af coronavirus. Læs mere om Ældre Sagens holdning her.

Sidst opdateret 09.09.2021