Godt i gang med it

Dit digitale liv

Bliv dus med din tablet

Har du brug for hjælp til at komme i gang med din tablet? Så kan du blandt andet lære, hvordan du bruger en touch skærm, og hvordan du installerer apps med nyt e-læringskursus.

 

E-læringskursus er en god måde at lære mere på, hvis du fx lige har anskaffet en tablet. Eller hvis du bare gerne vil blive bedre til at bruge din tablet. 

Sådan er kurset opbygget

Kurset "Bliv dus med din tablet" er et e-læringsprogram. Det vil sige, at du lærer, mens du bruger din tablet. Du kan sidde derhjemme, men du gennemgår kurset. Du kan også dele kurset op i mindre bider. Du behøver ikke gennemføre det hele på én gang.

"Bliv dus med din tablet" kurset indeholder 8 kapitler. Du kan tage kapitlerne en for en, som de passer til dig. Og du kan også vende tilbage til et kapitel, hvis du gerne vil prøve det igen:

  1. Introduktion
  2. Tablettens opbygning
  3. Skærmlås og koder
  4. Generelle funktioner
  5. Internet og netværk
  6. Apps og underholdning
  7. Hvad så nu?
  8. Værktøjskassen

Kurset er bygget op, så det er enkelt, overskueligt og brugervenligt. Du starter med at få en introduktion, så du får en grundlæggende viden om, hvad kurset indeholder.

Undervejs får du også hjælp af en ekspert. Det er en figur i programmet, som forklarer de forskellige emner og giver hjælp.

Gå til "Dus med din tablet" til iPad

Gå til "Dus med din tablet" til Android

Find mere læring på internettet

Du kan finde mere e-læring i bibliotekernes samling af e-læringskurser om IT.

Her kan du for eksempel finde små lette kurser i slægtsforskning på nettet, e-bøger, digital post, en række af det offentliges løsninger til selvbetjening og meget mere.

Find flere e-kurser på ekurser.nu


Om kurset

It-virksomheden KMD har udviklet kurset "Dus med din tablet" gratis i samarbejde med Ældre Sagen. Hensigten er at bidrage til, at flere i Danmark får glæde af it og de muligheder, som it byder på. Derudover har formålet været at blive klogere på mulighederne i forhold til at udvikle gode it-løsninger til danskerne i fremtiden på tværs af alder.

Sidst opdateret 24.03.2021