Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Digital kontakt til det offentlige

Digital Post og selvbetjening

Sådan virker MitID og NemID

NemID og MitID giver dig adgang til offentlige og mange private hjemmesider blandt andet din netbank. Du bruger det samme log-in, uanset om du vil betale regninger i din netbank, eller du fx skal flytte adresse.

 

Opdatering af ID-oplysninger i NemID

Måske har du fået en besked i NemID-appen om, at dine ID-oplysninger skal opdateres. Eller måske har du modtaget brev om det fra Digitaliseringsstyrelsen. Opdateringen skyldes, at NemID snart bliver til MitID, og det kræver nogle skærpede sikkerhedsindstillinger.

Læs om opdateringen af  ID-oplysninger i NemID

MitID afløser NemID

Den 6. oktober 2021 begyndte overgangen fra NemID til det nye MitID. I løbet af 2022 vil alle brugere af NemID gradvist komme over på MitID. NemID lukkes først, når alle, der ønsker MitID, har fået det i 2022.

Læs om overgangen til MitID

Når du tager MitID i brug, kan du med fordel være opmærksom på fem gode råd, som du kan se i denne vide:

Videoen vises ikke, da cookies er fravalgt. Klik her for at tilvælge marketingscookies

Sådan virker NemID

Dit NemID er beskyttet af en adgangskode og en engangskode – også kaldet nøgle. Du skal bruge en ny nøgle hver gang, du logger på. Inden alle dine nøgler er brugt, får du automatisk tilsendt et nyt nøglekort fra NemID. Du kan bruge dit NemID fra alle computere, telefoner og tablets med netadgang.

Du skal have et brugernavn og en kode og vil ved hvert login have brug for en engangskode ligesom du kender det fra NemID. Du kan logge på med MitID enten via en app, en kodeviser eller en kodeoplæser. Når du har indtastet dit brugernavn og kode vil du med en app kunne ”swipe” i stedet for at indtaste en engangskode.

Læs om MitID-appen på www.mitid.dk

Hvis du har en kodeviser, vil du ved at trykke på en lille knap på kodeviseren få vist den engangskode, du skal taste ind.

Læs mere om kodeviseren www.mitid.dk

Hvis du har en kodeoplæser, skal du trykke på en knap, og så vil den engangskode, du skal bruge blive læst højt for dig.

Læs mere om kodeoplæseren www.mitid.dk

Kræver ingen installation på computer

NemID/MitID kræver ingen installation på din computer. Du kan derfor tage det med dig og logge ind via andre computere. Det eneste, du skal bruge, er dit bruger-id, adgangskode og dit nøglekort. Du kan derfor også let logge ind og se din digitale post eller andre ting, hvis du er ude at rejse.

Kan jeg bruge NemID/MitID på min tablet og smartphone?

Det er muligt at logge ind med dit NemID eller MitID på tablets og smartphones. 

Læs mere om digital kontakt til det offentlige

Sidst opdateret 17.08.2022