Overvejer du at flytte i bofællesskab, er der masser af råd at hente.

Bo med andre

Hvis du vil bo i bofællesskab

Du kan få en masse fordele ved at flytte i bofællesskab. Få inspiration, viden og gode råd, hvis du tænker på at bo sammen med andre.

Et bofællesskab er en samling af boliger for mennesker, som ønsker at bo sammen, fordi de opnår tryghed og kontakt med andre i det daglige.

En eller flere boliger

De fleste bofællesskaber består af selvstændige lejligheder med fællesarealer. Det er i modsætning til tidligere, hvor man ofte delte en stor villa - et kollektiv.

Læs artiklen: Boligydelse - tilskud til din bolig

I et bofællesskab deler I ofte et fælles hus eller et fælles rum, hvor I kan lave aktiviteter sammen. Fx holde fest, spise middag, se film, høre foredrag eller spille spil.  

Boligerne i bofællesskabet kan være lejeboliger, andelsboliger eller ejerboliger.

Mange bofællesskaber er fx oprettet for ældre mennesker, men der findes også bofællesskaber for flere generationer eller særlige interessefællesskaber. 

Find bofællesskaber i bofællesbasen

Hvad du får ud af at bo sammen med andre

Tanken bag et bofællesskab er, at I har mulighed for samvær og fællesskab. Derudover vil I typisk også være fælles om indkøbsordninger.

I mange bofællesskaber er det almindeligt at spise sammen med de andre beboere én til flere gange om ugen. Det er en god mulighed for at lære hinanden godt at kende.

At bo med andre kan give dig mere tryghed, fordi du sjældent er helt alene. Det kan være en måde at slippe ud af ensomhed. Du kan også udvikle nye venskaber med andre beboere.

Fællesarealerne i et bofællesskab lægger op til spontane møder. Det kan gøre din hverdag mere livlig.

Læs artiklen: Gode råd til dig som flytter i bofællesskab

Er et bofællesskab noget for dig? Mød andre igennem Ældre Sagen. Vi afholder mange forskellige arrangementer, for eksempel fordrag, badminton, dans og gåture, hvor der er rig mulighed for social samvær

Inden du flytter i bofællesskab, er det en god ide at gøre dig klart, hvad dine egne motiver er, og hvilke forventninger du har til at dele bolig med andre. 

Du kan spørge dig selv:

  • Vil jeg dele min fritid med andre mennesker? 
  • Vil jeg yde noget for fællesskabet, og er jeg i stand til at sætte grænser?
  • Her jeg lyst til at hjælpe naboer, der har det skidt? 
  • Kan jeg klare at være åben, når jeg selv er ked af det?

Køb bogen "Bofællesskab" i webshoppen

 


Deltag i Ældre Sagens aktiviteter. Du kan for eksempel møde andre i strikkeklub, værksted, stavgang eller seniordans.

Sidst opdateret 30.01.2018