Mand med rollator. Få hjælp til transporten.

Transport

Få hjælp til transport

Du kan have brug for at få hjælp til at komme hen til din læge, på sygehuset, til genoptræning eller på ture i fritiden. Her kan du få overblik over, hvornår du kan få hjælp til transporten.

Nye priser på offentlig transport

Fra den 18. marts sker der ændringer i priserne på offentlig transport. Læs mere om de nye priser og om Ældre Sagens arbejde på området.

Fra 18. marts 2018 kan du ikke længere rejse med 50 pct. rabat på DSB 65-billetten på udvalgte dage. Fremover vil prisen for DSB 65-billetter nemlig være den samme alle dage, året rundt med en fast rabat på 25 pct. i forhold til standard billetprisen.

Udover de 25 pct. rabat vil du kunne opnå yderligere rabat, hvis du rejser på rejsekortet i bestemte tidsrum. Det oplyser trafikselskaberne.

Pensionister stilles dårligere

Ældre Sagen vurderer, at reformen vil være en forringelse for pensionister. Det gælder særligt de pensionister, der ikke kommer på rejsekortet. Vi har derfor sendt brev til transportministeren, hvor vi opfordrer til at gøre prisstrukturen endnu mere gennemsigtig ved at hjælpe med råd og vejledning.

Samtidig skal det sikres, at det ikke bliver dyrere for pensionister at anvende kollektiv transport.

3 gode råd til dig, der rejser med offentlig transport
  • Anskaf et rejsekort, da mange rejser er billigst med rejsekortet.
  • Undersøg hvornår der er tidsrabat på rejsekortet og gå ind på www.rejseplanen.dk for at se, hvornår det er billigst at rejse.
  • Vær opmærksom på, om dit lokale trafikselskab tilbyder pensionistkort. Hvis du ofte anvender offentlig transport, kan dette være en fordel.

Baggrunden for ændringerne

Med "Takst Vest" vil trafikselskaberne ensrette priser, billetter og rabatter i Jylland og på Fyn, ligesom man har gjort på Sjælland og øerne i januar 2017, så der ikke er så store forskelle i priserne.

Hvad ændringerne præcist kommer til at betyde for dig afhænger af, hvor i landet du rejser, og hvilken billettype du normalt rejser med.

Læs mere om konsekvenserne på dit lokale trafikselskabs hjemmeside eller hos DSB og Arriva.

Læs også: Nye trafiktakster skaber forvirring

Sidst opdateret 20.03.2018