Pårørende

Få støtte og hjælp som pårørende

Sorg- og livsmodsgrupper

Vær med i en sorg- og livsmodsgruppe i Ældre Sagen. Det er grupper for dig, som har sorgen inde på livet.

Det er en stor sorg at miste en ægtefælle, pårørende eller måske et barn. Den efterfølgende ensomhed kan gøre livet endnu sværere. Det kan også være svært at finde mennesker i ens omgangskreds, som kan rumme den smerte, tabet og sorgen indebærer.

Men du kan få hjælp og støtte til at bearbejde din sorg. Ældre Sagen har sorg- og livsmodsgrupper rundt omkring i landet, hvor du får mulighed for at dele din sorg med andre i samme situation.

Sorg- og livsmodsgrupperne arrangeres af frivillige i de lokale afdelinger. De har alle gennemgået et kursus, så de er klædt på til at hjælpe mennesker i sorg og har tavshedspligt.

Det varierer fra afdeling til afdeling, hvordan grupperne foregår. 


Sorgen som styrke

Da Tove Lyckhage mistede sin mand var det, hvad man kunne forvente. Han var 86 år gammel og var på plejehjem, da det skete. Da datteren året efter fik en virus, der kostede hende livet, var det helt anderledes hårdt. Og da hendes søn og svigerdatter to år senere blev dræbt i en trafikulykke, var det et chok.

”Jeg kunne ikke tro, det var sandt,” fortæller Tove Lyckhage, ”Det var utrolig hårdt.”

Da det er svært at sørge så meget alene, blev Tove opfordret til at begynde i en sorggruppe i Ældre Sagen. 

Gruppen har kørt i mange år. Den gik fra at være en sorggruppe til at være en livsmodsgruppe.

"Vi har grædt sammen og fortalt hinanden, hvor rædselsfuldt vi havde det" siger Tove Lyckhage. "Men vi har også sunget os ud af sorgen. Det har hjulpet. Sorgen forsvinder aldrig, men man kan blive bedre til at håndtere den."  

For Tove Luckhage gik der tre år, før det hjalp bare lidt. 


Sådan kommer du i en sorggruppe

Kontakt en lokalafdeling i nærheden af dig, for at høre om der er en sorg- eller livsmodsgruppe, og hvordan det foregår.

Find din lokalafdeling 

Sidst opdateret 09.09.2019