Besøg Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Medlemspris

125 kr. pr. pers. i højsæson og ferier (1. maj - 20. okt. samt skoleferier). 95 kr. i vintersæsonen. Børn under 18 år er gratis.

Tilbuddet

Er gældende årligt i henhold til sæsonprisen for dagen for besøget.

Rabat

25 kr. pr. person. Rabatten er fratrukket medlemsprisen.

Rabatten

Gælder for kortholder, ved familiemedlemskab for begge navne på kortet. Vis dit gyldige Ældre Sagen medlemskort når du køber billetter. 

Bemærk

Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Samarbejdspartner

Vikingeskibsmuseet

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

Vikingeskibsmuseet
Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 30 02 53
E-mail: booking@vikingeskibsmuseet.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Køb af billetter

Entrébillet købes ved indgangen. Vis dit gyldige Ældre Sagen medlemskort for at få rabatten.

Hvis du ønsker at tilkøbe specialist rundvisninger eller forudbestille mad i cafeen til en større gruppe, er det en god idé at kontakte Booking på tlf. eller E-mail 

Åbningstider 2020

8. juni - 26. juni:

Mandag - fredag: 13.00 - 17.00

Lørdag - søndag: 10.00 - 17.00

27. juni - 9. august:

Dagligt: 10.00 - 17.00

Café Knarrs åbningstider:

8.juni -26. juni:

Mandag – torsdag: 12.00 – 17.00

Fredag: 12.00 – 21.00

Lørdag: 10.00 – 21.00

Søndag: 10.00 - 17.00

 

Bemærk

Der er begrænset adgang til Vikingeskibshallen for gæster i kørestol grundet Vikingeskibshallens mange trapper. Gæster i kørestol har derfor gratis adgang til museet. Ved gyldigt hjælperbevis har en handicapledsager også gratis adgang.
Der er gratis adgang for børn under 18 år.

Besøg Vikingeskibs museet og få masser af gode oplevelser med hjem. Som medlem af Ældre Sagen får du 25 kr. i rabat på din entré og børn under 18 år er gratis.

Velkommen til Vikingeskibsmuseet i Roskilde

På Vikingeskibsmuseet kan I opleve historien med alle sanser. Kom tæt på vikingernes liv, håndværk og imponerende skibe. Der er oplevelser og aktiviteter nok at tage fat på, både inde og ude, når man besøger Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

Covid-19 retningslinjer

Det skal være trygt og sikkert at besøge Vikingeskibsmuseet. Derfor har vi forberedt museet og museets medarbejdere på at tage imod gæsterne på en måde, der forebygger smittespredning – og vi har gennemgået og tilrettet vores aktiviteter efter nye retningslinjer.

De 5 originale vikingeskibe

I Vikingeskibshallen, med udsigt til Roskilde Fjord, er de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev udstillet. Skibene fortæller om vikingetidens krig og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden. Rundgangen mellem skibene er nu ensrettet, for at sikre et godt publikumsflow med god afstand mellem alle gæster. Udstillingen "I vikingernes kølvand" i underetagen er også åben.

Flydende formidling – sejlads i nordiske træbåde

Der er tale om en eksklusiv oplevelse, når I stævner ud på Roskilde Fjord sammen med en af vores dygtige sejladsinstruktører. Vi benytter os af et af de samme drivmidler som vikingerne gjorde; årer og de ombordværendes muskelkraft. 
Undervejs vil sejladsinstruktøren fortælle om roning og sejlads i vikingetiden og om brugen af den traditionelle åbne båd.

Udendørs udstillinger og oplevelser

Vikingeskibsmuseet har foruden Vikingeskibshallen store udendørsområder og vi vil forud for skolesommerferien indrette nye udstillings- og oplevelsesområder, så der stadig er masser at opleve indendørs og ikke mindst udendørs for både børn og voksne. 

Besøg bådeværftet

På værftspladsen bygger bådebyggerne et vikingeskibe og I kan møde håndværkeren, der fortæller og viser, hvordan vi genskaber vikingeskibene. Vi har desuden indrettet et særligt oplevelsesområde og I kan fordybe jer i de udendørs udstillinger om skibe og håndværk.

Rundvisninger om vikingernes skibe udendørs er også rykket. Tjek kalenderen for tidspunkter.

Gå ombord i rekonstruktionen af verdens længste vikingeskibs Museets store bådsamling ligger i museumshavnen og der er skilte, der fortæller om hver enkelt skib, så I selv kan gå på opdagelse i de mange nordiske bådtyper.

I er velkomne ombord i det 30 meter lange vikingeskib ’Havhingsten fra Glendalough’, der ligger ved en ensrettet bro i inderhavnen.

Frokost og grillaftener

I kan nyde en lækker frokost i Café Knarr på museumsøen, både ude og inde, og vi har lavet en særlig to-go menu, hvis man hellere vil nyde maden som picnic. 

Fredag og lørdag aften tænder vi op i grillen og byder på lækker grill-menu.