Bliv viking for en dag i efterårsferien

Medlemspris

120 kr. pr. pers. i højsæson og ferier (1. maj - 20. okt. samt skoleferier). 90 kr. i vintersæsonen. Børn under 18 år er gratis.

Tilbuddet

Er gældende årligt i henhold til sæsonprisen for dagen for besøget.

Rabat

30 kr. pr. person. Rabatten er fratrukket medlemsprisen.

Rabatten

Gælder for kortholder, ved familiemedlemskab for begge navne på kortet. Vis dit gyldige Ældre Sagen medlemskort når du køber billetter. 

Bemærk

Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Samarbejdspartner

Vikingeskibsmuseet

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

 

Praktisk information

Info om partner

Vikingeskibsmuseet
Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Tlf.: 46 30 02 53
E-mail: booking@vikingeskibsmuseet.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Køb af billetter

Entrébillet købes ved indgangen. Vis dit gyldige Ældre Sagen medlemskort for at få rabatten.

Hvis du ønsker at tilkøbe specialist rundvisninger eller forudbestille mad i cafeen til en større gruppe, er det en god idé at kontakte Booking på tlf. eller E-mail 

Åbningstider

Sommer og ferier: Kl. 10.00 - 17.00
Vinterferie: 9. - 24. februar
Påskeferie: 13. april - 22. april  
Sommer: 1. maj - 13. oktober 
Efterårsferie: 14. -20. oktober 
Vinter: 10.00-16.00
Lukket: 24., 25. & 31. december

Bemærk

Der er begrænset adgang til Vikingeskibshallen for gæster i kørestol grundet Vikingeskibshallens mange trapper. Gæster i kørestol har derfor gratis adgang til museet. Ved gyldigt hjælperbevis har en handicapledsager også gratis adgang.
Der er gratis adgang for børn under 18 år.

Besøg Vikingeskibs museet i efterårsferien. Her finder I masser af spændende aktiviteter for børnebørnene fra den 12. - 20. oktober.. Som medlem af Ældre Sagen får du 30 kr. i rabat på din entré og børn under 18 år er gratis.

Velkommen til Vikingeskibsmuseet i Roskilde

I efterårsferien slår Vikingeskibsmuseet endnu engang dørene op til det traditionsrige feriearrangement 'Viking for en dag', og indbyder krigere, skjoldmøer og alle andre vikinger til en uge med spændende efterårsaktiviteter.

Krigertræning

Der vil være krigertræning hver dag sammen med vores erfarne og modige vikingekriger. Krigeren fremviser nøjagtige kopier af vikingernes våben, og træner de unge krigere i at kæmpe med sværd og skjold. Bagefter er du helt klar til at udfordre de voksne til styrkeprøve, eller dyste i kastelege og tovtrækning. I weekenderne inviterer vi til tvekamp. Tør du tage kampen op mod vores brave krigere?

Vikingediplom

Du kan også udfordre dig selv og teste, om du ville kunne klare dig som viking. Kommer du flot igennem efterårsferiens fem udfordringer – Kaste me Thors hammer, bage vikingekiks over bål, riste dit navn med runer, klæde dig ud som en viking og kæmpe med sværd og skjold - får du et 'Viking for en dag'-diplom og en mønt fra pengekisten for veludført dåd - et bevis på, at du formodentlig kunne have overlevet en dags tid i vikingetiden. 

Program alle dage

  • Familierundvisning kl. 12 i Hallen (Handelstogt) 
  • Familierundvisning kl. 14 på Tunet (krigstogt) (dansk).
  • Engelsk Rundvisning alle dage kl. 15.
  • Vikingelege på græsplænen
  • Byg Båd
  • Stig om bord
  • Male skjold, slå mønter og lave perler (betalingsaktiviteter)

Skibene

På Vikingeskibsmuseet kan I opleve historien med alle sanser; Mærk, føl, duft og prøv. Kom tæt på vikingernes liv, håndværk og imponerende skibe. Der er oplevelser og aktiviteter nok at tage fat på, når man besøger Vikingeskibsmuseet i Roskilde

De 5 originale vikingeskibe

I Vikingeskibshallen, med udsigt til Roskilde Fjord, er de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev udstillet. Skibene fortæller om vikingetidens krige og togter, om handel og rejser til fjerne egne og om livet i Norden for 1000 år siden.

Museumshavn og sejladser i sommersæsonen

Se museets store samling af vikingeskibe og traditionelle, nordiske træbåde i Museumshavnen. Gennem hele sommeren er der skibe, man må gå ombord i, hvor man kan mærke duften af tjære og drømme sig ud på vikingetogt.  1. maj til 30. september kan museets gæster mod merpris sejle ud i Vikingeskibsmuseets både, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Vores både sejler flere gange dagligt ud på en times ture på den smukke Roskilde Fjord. Alle deltager aktivt ombord med at ro, sætte sejl og udføre andet "sømandsarbejde". Børn ældre end 4 år kan komme med ifølge med en voksen, men der er et begrænset antal pladser til børn under 14 år.

Besøg bådeværftet

På bådeværftet bygger bådebyggerne vikingeskibe med materialer og værktøj, som dem vikingerne brugte. Museets gæster kan opleve de gamle, maritime håndværk, der omgiver den nordiske båd og vikingernes skibe. Smeden, rebslageren og sejlmageren skiftes i sommerperioden til at vise deres kunnen på museumsøen.

Skiftende udstillinger og aktiviteter for børn i ferierne

Vikingeskibsmuseet byder på skiftende udstillinger, oplevelser for hele familien, aktiviteter for børn i alle ferier.

Café Knarr på Museumsøen

Nyd stemningen på Museumsøen og spis Ny Nordisk Vikingemad i caféen, der ligger med udsigt til fjorden, bådeværftet og Vikingeskibsmuseets mange smukke træskibe.