Rabat på museum - besøg TRAPHOLT

Medlemspris

90 kr. pr. person. Normalpris 110 kr.

Rabat

20 kr. pr. person. Rabatten er fratrukket medlemsprisen.

tilbuddet

Gælder for kortholder.
Børn og unge 0-18 år er gratis. 

Samarbejdspartner

TRAPHOLT

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem?
- så meld dig ind her

Sådan får du rabat

Info om partner

TRAPHOLT
Æblehaven 23, 6000 Kolding
Tlf.: 76 30 05 30
E-mail: kunstmuseum@trapholt.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Bemærk

Husk at vise dit gyldig medlemskort ved indgangen.

Åbningstider

Tirsdag – søndag kl. 10-17.

Onsdag kl. 10-20.
 

TRAPHOLT åbner til september den største og mest omfattende udstilling nogensinde om et af Danmarks største designnavne - Kay Bojesen.  TRAPHOLT et museum for moderne kunst og design - ligger i en smuk park med udsigt over Kolding Fjord. Som medlem af Ældre Sagen får du rabat på entréen.

Besøg TRAPHOLT

TRAPHOLT viser skiftende udstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. TRAPHOLT har blandt andet en stor samling af dansk møbeldesign. På TRAPHOLT lægger vi vægt på at du får en god oplevelse. TRAPHOLT guiderne tager imod og hjælper dig med at planlægge dit besøg. Vi tilbyder blandt andet gratis guidede introduktioner til museet, til Arne Jacobsens sommerhus og aktuelle udstillinger. Gør et design-kup i TRAPHOLTs butik og afslut dit besøg med et måltid i cafeen. Der er gratis parkering lige ved døren - også for busser. TRAPHOLT er handicapvenligt indrettet.

TRAPHOLT rummer:

  • Arne Jacobsens sommerhus
  • En stor samling dansk møbeldesign
  • Moderne dansk billedkunst og skulptur
  • En Richard Mortensen udstilling
  • Keramik, tekstil og produktdesign
  • En skulpturpark, med værker af danske samtidskunstnere
  • Altid særudstillinger med kunst, design eller kunsthåndværk
  • Skøn café med flot udsigt
  • Velassorteret butik med design, kunsthåndværk, bøger og unika.

Ny Udstilling:

Kaj Bojesen

Kay Bojesens træfigurer er blevet et pejlemærke for dansk design og kultur. Vi genkender alle særligt aben med de lange, leddeløse arme og den lyse plet på maven, som forbindes med den runde og imødekommende mand med det gode humør og det barnlige sind. Den 13. september åbner Trapholt en unik udstilling, der udforsker den mangesidede kunsthåndværkers liv og virke og præsenterer alle designikonerne, sølvhåndværket og samtidigt indeholder mange legende elementer. Udstillingen er forsket og udviklet af Trapholt, og den mest gennemgribende publikation om Kay Bojesen til dato udkommer på åbningsdagen.

Én udstilling - tre universer 

Kay Bojesen havde markante holdninger til datidens samfund fra pædagogik til industrialisering. Trapholt præsenterer med udstillingen Kay Bojesen fra han var i lære hos sølvsmeden Georg Jensen til den internationale succes med trælegetøj i 1940-50erne. Udstillingen præsenterer Bojesens farverige personlighed i nye perspektiver og tager afsæt i tre temaer nemlig leg, håndværk og innovation. Tre temaer - og tre universer i udstillingen - hvor Bojesen har sat tydelige aftryk og som kan bringe inspiration og viden til nutiden.

Læring via leg

Kay Bojesens pædagogiske tanker og holdning til barndom og leg står som en stærk kerne i udstillingen. I denne ånd, inviteres Trapholts gæster til at lege med klodser, gynge på heste og klatre på et legehus, samtidig med at de får et unikt indblik i en af Danmarks største kunsthåndværkere.  For Bojesen var det ultimative legetøj den naturlige træklods, der både pirrer drenge og pigers fantasi, men også indbyder voksne til at deltage på lige vilkår i legen. En hel udstillingssal fyldes med 25.000 bøgetræsklodser, hvor det bliver muligt at stable, bygge og skabe i Bojesens univers.

Den innovative håndværker

Af natur var Bojesen nysgerrig. Udstillingen præsenterer Bojesens eksperimenterende tilgang til materialer, hans innovative tankegang for trælegetøjet og særligt hans holdning til produktion, samarbejde på tværs og eksport af det danske kunsthåndværk. Flere gange optrådte han som foregangsmand for de nye tider, og satte standarder for både forretningssans og iværksætteri.
Overgangen fra sølv til træ var ikke blot en håndværksmæssig og faglig præstation, men også et stort forretningseventyr. Kay Bojesen fremhæves i dag som et eksempel på en ekstraordinær entreprenør, der med store innovative talenter formåede at opbygge en international forretning i svære tider. Gæsterne på Trapholt inviteres med ind i hans innovative og driftige universer og på den særlige rejse fra sølvsmed ved Georg Jensen til arbejdet med trælegetøj. 

Forskningen bag

Udstillingen er kurateret af samlingsinspektør Sara Staunsager i tæt samarbejde med familien Bojesen. Trapholt har fået tre førende forskere til at bidrage med faglige nedslag ud fra de tre temaer. Peder Hjorth-Madsen, Lektor, Ph.d. fra Københavns Professionshøjskole bidrager med forskning om håndværket som uddannelse til kloge hænder.  Ning de Coninck-Smith, Lektor, dr. Phil fra Aarhus Universitet/DPU bidrager med forskning om barndommen og legens udvikling. Endeligt Rajiv Vaid Basaiawmoit, Ph.d., MBA. fra Aarhus Universitet bidrager med forskning om Bojesens tilgang til eksport og innovation. 

Udstillingen er støttet af 15. juni Fonden, Knud Højgaards Fond, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond, Oticon Fonden, Toyota-Fonden samt Kay Bojesen Denmark.