Besøg Ribe VikingeCenter

Medlemspris

Fra 110 kr. pr. person fra (fra 14 år) normalpris 130 kr. Børn fra 3-13 år 55 kr. normalpris 65 kr.

Tilbuddet

Gælder medlemmer og deres familie.

Tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter.

Rabat

20 kr. pr. betalende medlem. ved børn fra 3-13 år spar 10 kr. pr. billet.

Prisen inkluderer

Entré, opvisninger og aktiviteter på nær bueskydning, snitteaktivitet og møntslagning. Mulighed for tilkøb af aktivitetskort 50 kr.

Samarbejdspartner

Ribe VikingeCenter

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

 

Info om partner

Ribe VikingeCenter
Lustrupvej 4, 6760 Ribe
Tlf.: 75 41 16 11
E-mail: rvc@ribevikingecenter.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Køb billetter

Entrebilletter købes på Ribe VikingeCenter og kan ikke købes online.

Vis dit gyldige Ældre Sagen medlemskortet, når du køber billet ved indgangen.

Gælder i perioden

På alle åbningsdage, i sæson 2019 t.o.m. 18. oktober.

Tag på en spændende rejse 1300 år tilbage i tiden og oplev vikingernes by, Ribe. Gå på opdagelse i husene, mød de arbejdende vikinger og gårdens dyr, deltag i aktiviteter og events for hele familien. På Ribe VikingeCenter er historien rigtig levende!

Levende historie på Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter er et historisk oplevelsescenter med rekonstruktioner og levendegørelse af det allerældste Ribe år 710 til år 980. 

Gå en tur på Markedspladsen år 710, Ribes spæde begyndelse. Ned til Ripa Havn år 750 arbejder håndværkere som f.eks. sølvsmeden og glasperlemageren i deres værksteder, og ved molerne ligger handelsfolkenes både til fragt af varer på åen. I Ripa By år 825 er I velkomne i vikingernes huse, f.eks. det prægtige Tinghus, hvor et 20 m langt kalkmaleri pryder væggene. På den modsatte side af åen står Ansgar Kirke år 860, en rekonstruktion af den første kirke i det nuværende Danmark som den meget vel kunne have taget sig ud. På Storgården år 980 kan I komme tæt på gårdens dyr, besøge bondens haver og det store langhus, hvor husfruen er flittig i køkkenet. Krigerne og bueskytterne holder til ved Ringvolden år 980, hvor I kan kaste jer ud i krigerøvelser og prøve en krigers udstyr.

Kom og hils på byens indbyggere, bl.a. storbonden, sølvsmeden, vølven, krigeren, husfruen, trællen, møntslageren og træsmeden. De glæder sig til jeres besøg og svarer meget gerne på alle jeres spørgsmål. Mød også de tilrejsende, som er kommet til fra det store udland for at handle i byen. Præcis som i Ribe for 1300 år siden vil I møde forskellige folkeslag, tungemål og kulturer i byen. 

Der er mange prøv-selv aktiviteter hver dag for hele familien. Mal mel på drejekværnen, bag et fladbrød ved ildstedet og slå træsøm til bygmesteren. Lær vikingernes lege og spil, prøv en vikingekappe på og spørg, om I må hjælpe til med noget i Tinghuset. Prøv en rigtig vikingehjelm på og mærk hvor tung krigerens sværd og skjold er. Børn kan deltage i jarlens daglige krigertræning. I kan opleve falkonerens lynhurtige fugle (man-fre) og måske endda løbe ind i gøgleren, der optræder med ticks og fiduser på markedspladsen.  Mod en mindre betaling kan I også prøve at snitte med båndkniv hos træsmeden, præge en sølvmønt hos møntslageren og skyde med langbue ved Ringvolden.

Hold øje med kalenderen på www.ribevikingecenter.dk og de dage,hvor der er særlige arrangementer. De byder på endnu flere opvisninger og aktiviteter!

Gæsterne bruger omkring 3 timer på et besøg på Ribe VikingeCenter, så sæt god tid af. Der museumsbutik og café på Centret. Medbragt mad må nydes i caféhaven. Ribe VikingeCenter er mærket God Adgang. Gratis parkering.