Besøg KunstCentret Silkeborg Bad

Medlemspris

Fra 65 kr. pr. person. Normalpris 75 kr. Gratis adgang for børn under 18 år.

Bemærk

Husk at vise gyldigt medlemskort ved indgangen.

Samarbejdspartner

KunstCentret Silkeborg Bad
Silkeborg

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40 , 8600 Silkeborg
Tlf.: 86816329
E-mail: reception@silkeborgbad.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Bemærk

Husk at vis gyldigt medlemskort ved indgangen.

Åbningstider

Sommer (maj - september) 

Tirsdag - søndag 10 - 17

Vinter (oktober - april) 

Tirsdag - fredag 12 - 16
Lørdag - søndag 11 - 17 

Mandag lukket hele året (dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag). 

Efterårsferien uge 42:
Tirsdag-søndag kl. 10-17 

Parken er altid åben.

Rabat på museum - besøg KunstCentret Silkeborg Bad

Her møder du Danmarks ældste bevarede kurbygninger. Mærk historiens vingesus når du bevæger dig rundt mellem bygningerne i den smukke park.

Dokumentarudstillingen Klap lige hesten vises 28. maj – 19. september 2021. 

Kurator: Antropolog Chr. Heilskov Rasmussen, der ligeledes er forfatter til bogen ”De forstenede heste”, der netop er udkommet på KunstCentret Silkeborg Bads forlag. 

Hestemotivet er måske, i takt med udfasningen af hestens mange tidligere funktioner i samfundet, også på vej ud af kunsten? Men som antropolog Christian Heilskov Rasmussen og fotografen Martha Velazquez viser det i ord og med fotooptagelser fra det ganske land, så har hesten bestemt været der – såvel i mytologi som i hverdagsliv og ikke mindst magtsymbolik – og det i århundreder.

Dokumentarudstilling og bog giver publikum et overblik over de fysiske spor, samfundets heste-anvendelse har sat sig i kunstværker og udsmykninger i det offentlige rum. Projektet fastholder det der engang var, og giver et indblik i de måder, vore forgængere fra middelalderen til i dag forstod livet med hesten på og tillige har udtrykt det gennem opstilling af kunstværker i det offentlige rum. 

I nutiden er tidligere tiders kunstværker og monumenter af og til i søgelyset, og der stilles spørgsmål ved, om de stadig relevante? Stødes nutidens befolkninger af kunstværkernes udsagn skabt i en anden tid? Forstår vi overhovedet baggrunden for disse kunstværker? Ja, det sker endda at skulpturer fjernes eller skændes. Derfor er det særdeles relevant at huske på, hvad fortiden faktisk efterlod os, der lever nu, og på hvilken baggrund den gjorde det. 

Det bidrager udstilling og bog til, og særligt hvis giver sig tid at dykke lidt ind i bogens tekster. Så får publikum en vidende indsigt i samfundsforhold, digtekunst og folkeliv (såsom ringridnings-traditionen), og en udvidet forståelse af hestens rolle – også i kunst. Det sker ikke ud fra nogen kunst- eller stilhistorisk vinkel, men ud fra alt muligt andet nyttigt, og projektet ligger således i et krydsfelt mellem antropologi, kultur- og kunsthistorie.

Måske inspireres publikum endda til en tur rundt i landet? I hvert fald vil man nok efter besøg på udstillingen eller læsning af bogen møde den skulpturelle hestearv med nye øjne, næste gang man står overfor den.