Besøg KunstCentret Silkeborg Bad

Medlemspris

Fra 65 kr. pr. person. Normalpris 75 kr. Gratis adgang for børn under 18 år.

Medlemspris

65 kr. Normalpris 75 kr. Gratis adgang for børn under 18 år. 

Rabat

10 kr. rabatten gælder for kortholder og er fratrukket den oplyste pris.

Bemærk

Husk at vise gyldigt medlemskort ved indgangen.

Samarbejdspartner

KunstCentret Silkeborg Bad

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

 

Info om partner

KunstCentret Silkeborg Bad
Gjessøvej 40 , 8600 Silkeborg
Tlf.: 86816329
E-mail: reception@silkeborgbad.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Bemærk

Husk at vis gyldigt medlemskort ved indgangen.

Åbningstider

Sommer (maj - september) 

Tirsdag - søndag 10 - 17

Vinter (oktober - april) 

Tirsdag - fredag 12 - 16
Lørdag - søndag 11 - 17 

Mandag lukket hele året (dog åbent 2. påskedag og 2. pinsedag). 

Efterårsferien uge 42:
Tirsdag-søndag kl. 10-17 

Parken er altid åben.

Rabat på museum besøg KunstCentret Silkeborg Bad. Det ligger i naturskønne omgivelser i udkanten af Silkeborg. Stedet fungerede som kurbad i hundrede år fra 1883 til 1983. Som medlem af Ældre Sagen får du rabat på entrébilletten.

Rabat på museum - besøg KunstCentret Silkeborg Bad

Her møder du Danmarks ældste bevarede kurbygninger. Mærk historiens vingesus når du bevæger dig rundt mellem bygningerne i den smukke park.

Nye udstillinger:

Kroppen er der, hvor verdner mødes

Med udstillingen VANDLEGEME udforsker performance- og billedkunstner Nana Francisca Schottländer måske tabte forbindelser mellem menneske og natur. Hun har gennem et år optaget materiale ved sø og skov i Silkeborg, og præsenterer nu en række nye værker i en udfordrende soloudstilling.    

Med sin nye udstilling undersøger performance og billedkunstner Nana Francisca Schottländer møder og udvekslinger mellem menneske og andet-end-menneske. Hun udfordrer den normale forståelse af grænsen mellem menneske og natur. I sine undersøgelse ser hun ikke kroppen nøgne hud som en afgrænsning, men som en membran, hvor verdener og væsner mødes og udveksler i en form for fælles skabelse. 

Forud for udstillingen ligger et længere undersøgelsesforløb, hvor kunstnerne har brugt sin egen krop som redskab for helt konkrete kropslige og personlige møder med landskaber af skov og vand og de væsener og fænomener, der bebor dem i Silkeborg. Disse undersøgelser har fundet sted over flere årstider i samarbejde med de to fotografer, Alexandra Buhl og Frida Gregersen. Det indsamlede materiale er herefter blevet bearbejdet til en række videoværker, skulpturelle installationer og fotografiske værker.    
Værkerne kredser om intimitet på tværs af arter og værensformer – grænsende til det erotiske. Publikum møder en samlet rumligt installeret udstilling hvoraf dele også inddrager de besøgende egne kroppe.       

VANDLEGEME er tredje nedslag i en fortsat undersøgelse med den samlende overskrift 
LANDSCAPE – BODYSCAPE – RELATIONSCAPE. Tidligere nedslag indbefatter soloudstillingen Landskabninger 
på SMK Thy, april-oktober 2019 og projektet Inseparable Together, et ligeværdigt samarbejde med fotograf Alexandra Buhl og komponist Ellen Birgitte Rasmussen. Alle tre nedslag er visuelt dokumenteret i en pixibog 
på 40 sider, som udgives af KunstCentret Silkeborg Bad i forbindelse med den aktuelle udstilling VANDLEGEME. 

Performance- og billedkunstner Nana Francisca Schottländer (f.1977, DK) arbejder med hybrider i krydsfeltet mellem dans, performance, installations- og konceptkunst. Hun arbejder både alene og samarbejder på tværs af kunstneriske discipliner. Centralt for hendes arbejde er brugen af kroppen som et levende værktøj til formidling og skabelse. 

ØJEBLIK. Kontrapunktiske beretninger” vises fra den 11. januar – 10. maj 2020.

Kunstnere: Tina Gjerulff, Joe Ingvartsen, Lis Rejnert Jensen og Steen Rasmussen

To ting samler ØJEBLIK. For det første udgør tid et fælles fokus for kunstnernes værker i udstillingen. For det andet udtrykker alle kunstnere sig gennem grafiske medier. For at tage det sidste først, så møder publikum nyskabte værker, som kunstnerne enten har skabt til de konkrete rammer i den øvre etage (den såkaldte grafikfløj) eller som de har monteret i dialog med hinandens værker til en slags samlet installation med forskellige toner i fortællingen. Fra salene kan man samtidig skue ud til den natur og kultur som er en vigtig inspirationskilde for flere af kunstnerne.

Human art Cultural Dialogue vises i perioden 11. januar - 24. maj 2020

Går gamle kunstnere i glemmebogen? Tatev Mnatsakanyan på KunstCentret Silkeborg Bad med projektet ”Human Art Cultural Dialogue”

Den armenske fotograf Tatev Mnatsakanyan har arbejdet med projektet Human Art Cultural Dialogue i syv år (perioden 2011-2017). Hendes fokus har været at portrættere ældre kunstnere og videnskabsfolk i sort/hvide fotos. Uanset hvilken kunstart, videnskab eller nation hun eller han kommer fra, har Mnatsakanyan søgt at fange refleksionen af de portrætteredes tanker og bekymringer, som kommer til udtryk i ansigterne.

Hendes portrætserie omfatter ældre kunstnere og videnskabsfolk fra 20 forskellige lande, bl.a. Armenien, Egypten, Polen, Norge og Danmark, Østrig og Schweiz. Projektet peger også på, at videnskabsfolk og kunstnere, der i deres ungdom var banebrydende, ofte først opnår anerkendelse efter deres død. Tatev Mnatsakanyan fortæller selv om sit projekt:

”I Human Art Cultural Dialogue fotograferede jeg ældre, glemte kunstnere, hvoraf de fleste nærmede sig deres livs solnedgang. Jeg søgte at dykke ned i og reflektere, hvilke betænkeligheder og bekymringer de måtte have og vække til dialog mellem mennesker fra forskellige generationer og forskellige tænkemåder. Jeg ønskede at stille spørgsmål ved den norm, at man glemmer respekterede kunstnere, som har bidraget med nye ideer og værdier på hans eller hendes særlige område i kunsten, for derefter at hylde dem efter deres død.”

SPROG ǀ LANGUAGE vises i perioden 18. januar – 22. marts 2020

Med den aktuelle udstilling skaber de nuværende medlemmer af kunstnersammenslutningen Silkaden en samlet manifestation af billedsprogets styrke og særlige karakter. Udstillingen er en påmindelse om det visuelle sprogs værdi og evne til at kommunikere. Derfor overskriften SPROG. Silkadens kunstnerne benytter sig af mange forskellige udtryksformer. Publikum vil således se maleri, blandform, vævning, skulptur, fotografi, keramik, tegning og installation, alt sammen monteret til en samlet præsentation.

Deltagende kunstnere

Lars Bay, Peter Birk, Søren Bredahl, Karen Birch Bunten, Charlotte Overgaard Christensen, Leif
Dræby, Doris Bundgaard Hansen, Birte Vedel Howard, Randi Kornerup-Bang, Nurith Myriam
Lumer-Klappers, Laila Rask Pedersen, Lisbeth Poulsen, Flemming Rask, Poul Erik Schröder, Bodil
Lisbeth Thomsen.