Besøg Fuglsang Kunstmuseum

Medlemspris

75 kr. pr. voksen person. Normalpris 85 kr.

Bemærk

Tilbuddet gælder alle åbningsdage, men ikke specialarrangementer.

Samarbejdspartner

Fuglsang Kunstmuseum
Toreby, Lolland

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71, 4891 Toreby, Lolland
Tlf.: 54781414
Web: Gå til hjemmesiden

Bemærk

Husk at vise dit medlemskort ved indgangen.

Åbningstider i 2020

Åbent tirsdag - søndag kl. 11.00 - 16.00
Også åbent alle forårets helligdage
 

Billedbyggeren. Georg Jacobsen - og den konstruktive kunst 25. juni – 26. sept. 2021

Dansk kunstner i de brølende tyveres Paris

Fortællingen om Georg Jacobsen handler om en stærk passion for billedopbygning og om at præge nye generationer af kunstnere. Den danske arkitekt, maler og møbelkunstner Georg Jacobsen var i 1920’ernes begyndelse i Paris, hvor han dyrkede internationale kunstnerfællesskaber hjemme i mexicaneren Diego Riveras lejlighed på Montparnasse. Svenske, russiske, brasilianske og norske kunstnere havde sammen med Jacobsen og hans danske kollega Adam Fisher en fælles interesse for at analysere kunstværker fra middelalder og renæssancen – og de havde alle den franske maler Paul Cézanne som idol.

Georg Jacobsen (1887-1976) var teoretikeren, der nedskrev de konstruktive fællestræk for kunsten, som fællesskabet nåede frem til. Og da han i 1935 blev professor på Statens Kunstakademi i Oslo, påvirkede han nye generationer af nordiske kunstnere med sine teorier om ’billedbygning’ og udsmykninger i det offentlige rum.

Billedbyggeren. Georg Jacobsen og den konstruktive kunst viser godt 100 værker af skulptur, maleri, tegning og grafik af Georg Jacobsen samt hans kolleger og elever. Værkerne er udlånt af blandt andre Louisiana, Nasjonalmuseet i Oslo, Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø, ARoS, Trondheim Kunstmuseum samt norske og danske privatsamlinger. 

Der er udgivet en større ledsagende bog med fem artikler og uddrag af Jacobsens rejsedagbog. Projektet sker i samarbejde med Ribe Kunstmuseum og Trondheim Kunstmuseum. 

Naturligvis. Landskabsmalerier af Allan Otte

Fuglsang Kunstmuseum fra 21. april

Usentimental landskabsmaler går bagom idyllen

Billedkunstner Allan Otte (født 1978) betager os med sine smukke og overraskende skildringer af det danske landskab. Det er imidlertid ikke landskabet i sin traditionelle og romantiske version, der interesserer kunstneren; Otte ser bagom idyllen og ind i den moderne virkelighed.

I sine værker tager Allan Otte et opgør med 1800-tallets nationalromantiske landskab, og der er milevidt fra guldaldermalernes oftest solbeskinnede, idylliske skildringer til Ottes illusionsløse landbrugslandskaber, hvor døde grise, havarerede biler og robotfodermaskiner er nogle af de figurer, der befolker billederne. 

For hos Otte er naturen produktionsnatur. Og så er der alligevel også noget andet end det, for eksempel elementer af stor skønhed; En klar, blå himmel udført med airbrush, snoede landeveje og vidtstrakte marker. Det er møjsommeligt malet med kunstnerens karakteristiske penselstrøg, der - set tæt på - trækker synlige linjer i malingen og inddeler motiverne i skarpt afgrænsede felter, som var det kæmpepixels.

Med sin usentimentale tilgang til sine motiver, der er præget af opvæksten på en gård, vil Allan Otte vise os naturen, som vi virkeligt omgås og bruger den, og han gør det med sit altid køligt, registrerende blik. Det er dybt foruroligende og påfaldende smukt og grimt på samme tid.
Udstillingen viser 52 af Allan Ottes værker fra 2007 og frem. Det er den hidtil største præsentation af hans arbejde - hovedparten er malerier, men der udstilles også akvareller og keramik.