Tag familien med på Jernbanemuseum

Spar 25% på entréen

Tilbuddet gælder for to voksne og op til tre børn (5-17 år). Børn under 5 år har altid gratis entré. Børn under 17 år har gratis adgang på bestemte dage.

Bemærk

Klik på sådan får du rabat nedenfor og se hvordan du gør.

Samarbejdspartner

Danmarks Jernbanemuseum

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

 

Sådan får du rabat

Info om partner

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C
Tlf.: 66 13 66 30
Web: Gå til hjemmesiden

 

Bemærk

Du får 25% rabat på entréen for to voksne og op til tre børn (5-17 år) ved fremvisning af gyldigt medlemskort. Børn under 5 år har altid gratis entré. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. 

Vinterferie d. 10.-18. februar kl. 11.00-15.00
Påskeferie d. 24. marts-2. april kl. 11.00-15.00
En dag med Thomas d. 18.-21. maj kl. 10.00-16.00
Sommerferie d. 30. juni-12. august kl. 11.00-15.00
Efterårsferie d. 13.-21. oktober kl. 11.00-15.00

Sådan Åbningstider

Museet har åbent alle dage kl. 10-16. Kun lukket den 24.-25. december, 31. december og 1. januar.
 

Tog fascinerer både små og store børn. Tag dem med på opdagelse blandt de mange lokomotiver og vogne på Danmarks Jernbanemuseum

Efterårsferie på Danmarks Jernbanemuseum

Uge 42 byder på mange aktiviteter for børn og voksne. Sammen med børnebørnene kan I løse opgaven ”Giv os en jernbane”. Udgangspunktet for opgaven er skagboerne, som i 1887 har et stort ønske om at få en jernbane til byen. Vejen mellem Frederikshavn og Skagen var dengang på det nærmeste ufarbar. En jernbane vil være løsningen. I skal finde de gode argumenter, der skal overbevise Folketinget om nødvendigheden af en jernbane. Opgaven er udarbejdet til de 5-10-årige, men alle er velkomne til at deltage. 

Hver dag den 12.-20. oktober inviterer museet også på et interaktivt skuespil. I hovedrollerne ses to rygsæksrejsende. De taler begejstret om jernbanen mellem Frederikshavn og Skagen. De har fået en forretningsidé, men er den nu så genial som de tror? Både opgave, interaktivt teater og kørsel med det populære minitog er inkluderet i entréen. 

Danmarks Jernbanemuseum kører også veterantog for fuld damp fra Odense til Tommerup og retur. Det sker 14.-18. oktober. Trækkraften er det smukke damplokomotiv K 563 fra 1899. Turen varer ca. 1½ time. Der er to afgang pr. dag, en formiddag og en eftermiddag. Der kræves særlig billet til kørslen. Billetter købes på Billet.dk. Der er ikke rabat på veterantogsbilletter med Ældre Sagen. 

Tag familien med og besøg Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense, lige ved banegården, har Danmarks Jernbanemuseum til huse i en autentisk remisebygning fra 1954. Her kan I opleve den danske jernbanehistorie på nært hold. Vi har 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse og se Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868. I har adgang til mange af museets lokomotiver og vogne. I kan sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn, stå i førerhuset på damplokomotivet fra 1954 og træde ind i postsorteringsvognen. 

Minitog og Børnebanegård

Lokomotiver og vogne fascinerer alle, og her er I velkomne til at røre, føle, lege og give fantasien frit spil. Tag de mindste gæster med på Børnebanegården, vores populære lege- og læreland, som er en banegård i børnestørrelse. Her kan børnene lege lokomotivfører, sælge billetter og rejse til fjerne steder. Besøg også legeområdet med Duplo og Lego, hvor I kan bygge løs med skinner, tog og klodser. Udendørs har vi et stort lære- og legeområde med et kæmpe damplokomotiv og et vandtårn, hvorfra I kan rutsche. Hver dag kører det populære minitog inde eller ude, afhængig af vejret. Prøv så mange gange, I har lyst. 


Museet har åbent alle dage kl. 10-16. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. I er velkomne til at medbringe mad og drikke, som I kan nyde inde eller ude. Drikkelse og is kan købes i museets billetsalg. I udvalgte ferier vil vores café være åben.