Besøg Danmarks forsorgsmuseum

Pris

Pensionistbillet 60 kr.
Voksenbillet 75 kr.
Rabatten fratrækkes ved ankomst.

Tilbuddet

Gælder for kortholder.

Rabat

10% på entrébillet, samt en gratis kop kaffe.

Bemærk

Vis dit gyldige medlemskort når du køber billet i museumsbutikken.

Samarbejdspartner

Danmarks Forsorgsmuseum

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

Danmarks Forsorgsmuseum
Grubbemøllevej 13, 5700 Svendborg
Tlf.: 62 21 02 61
Web: Gå til hjemmesiden

Åbningstider

Åben tirsdag til søndag kl. 10.00-16.00.

Få rabat på museum, når du besøg Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg og oplev, hvordan livet var på fattiggården. Som medlem af Ældre Sagen får du 10% rabat på entréen.

Om Fattiggården

I 1872 blev Fattiggården i Svendborg bygget, og det var med stor stolthed, at byen kunne åbne en for tiden så moderne og fremsyn et anstalt for alle dem, som ikke kunne klare sig selv eller som man mente trængte til genopdragelse. 

Når man passerede porten til Fattiggården, blev man indlagt. Man mistede sine borgerlige rettigheder: Stemmeret, ejendomsret, værgeretten over ens børn samt retten til at gifte sig. Det blev vurderet, om man var værdigt eller uværdigt trængende. De værdige skulle bo i Forsørgelsesanstalten, hvor man f.eks. fik lov at sove i senge med madrasser.

De uværdige skulle bo i Arbejdsanstalten. Her var der tremmer for vinduerne, pigtråd på murene, og man blev opdelt i kvinder og mænd. Begge steder var der arbejdstvang. 

Frem til 1961 fungerede Fattiggården, som en anstalt, hvor man mistede sin frihed. Stedet var i funktion frem til 1974, hvor det blev lukket, som en skamplet på byen. 

Udstillinger

 På museet kan man desuden opleve særudstillinger, som på aktualiserer, konkretiserer og individualiserer forsorgens historie. I udstillingen "Du skal ikke tænke på din Far og Mor" formidles f.eks. historien om at vokse på et børnehjem i det 20. århundrede. Her kobles historiske genstande med rørende erindringer. 

I debatudstillingen "Fattigdom på Tværs" kan besøgende både forsøge sig som fortidens fattiginspektør eller nutidens socialrådgiver. En udstilling som i 2015 modtog Kulturregion Fyns Kulturpris. Mens man i udstillingen "Ansigt til Ansigt" kan se ind i øjnene på Fattiggårdens forbrydere. 

Rabat på museum

Som medlem af Ældre Sagen får du rabat på entréen til alle museets udstillinger. Derudover vil der i visse skoleferier, være en gratis rundvisning, når entréen er betalt. Dette annonceres på museets hjemmeside, såvel som på deres Facebook side.