Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Lakrids fra Bagsværd Lakrids

Bagsværd Lakrids blev af et enigt dommerpanel tildelt guldmedaljer på Lakridsfestivallen 2020 i København. I 2018 blev det til sølv og i 2019 fik de bronze. Bedøm selv hvad du synes!?

Samarbejdspartner

Bagsværd Lakrids

Rabat

10% på webshoppen.

Fragtpriser

Husstandsomdelt: 43 kr.

Sendt til pakkeshop: 35 kr.

Tilbuddet

Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter eller rabat aftaler. Tilbuddet kan kun benyttes på Bagsværd Lakrids' egen webshop. Se hvordan under "Sådan får du rabat".

Ideen om at lave lakrids på en ny måde startede i hovedet på civilingeniør Søren Beier en decemberdag i 2014 i hjemmet på Gunnarsvej i Bagsværd. Med ukuelig begejstring over sine første velsmagende lakridstests slæbte han sin DTU-studiekammerat Morten Kornbech Larsen med i projektet – trods en pæn portion modvilje fra sidstnævnte.

Hos de to kemiingeniører, der boede to minutter fra hinanden i Bagsværd, spirede lysten på de lange vinteraftener til at forsøge at tøjle den udfordrende karamelliseringsproces (maillard-reaktionen) til skabelsen af et lakridsprodukt med tilstrækkelig stabilitet til et lille stalddørssalg. Hobbyvirksomheden Bagsværd Lakrids var skabt.

Søren eksperimenterede med ingredienssammensætning, tilberedningsproces og emballagetyper, mens Morten arrangerede prøvesmagninger i Bagsværd Centret og drev postordresalget på facebook.

Søren kunne til en start producere seks plader lakrids dagligt, og pga. maillard-reaktionens skrøbelighed viste det sig mere besværlig end først antaget at skalere dagsproduktionen op til 8 og så til sidst 24 plader. Men efter et halvt års tid stod det klart, at denne dagsproduktion ikke kunne følge trit med alle de nye glade kunder.

Mortens kammerat kok Rasmus Hansen trådte efter en sund portion overtalelse ind i firmaet, og produktionen blev flyttet til Rasmus´ køkken i Danske Studenters Roklub på Svanemøllen nord for København. Rasmus skalerede dygtigt dagsproduktionen op til 100 plader, og sørgede for kontakten til myndighederne vedr. fødevaresikkerhed i sit velegnede og godkendte køkken.

Se alle medlemstilbud i kategorien Mad, vin og lækkerier

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer

Kontaktoplysninger

Telefon: 20 86 57 99
E-mail: info@bagsvaerdlakrids.dk

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem