Besøg Garderhøjfortet

Medlemspris voksne

52,5 kr. Normalpris 70 kr.

Medlemspris børn

26,25 kr. Normalpris 35 kr.

Rabat

25% på entreprisen. Tilbuddet gælder for kortholder og 2 gæster.

Bemærk

Vis dit gyldige medlemskort ved ankomst i fortets indskrivning.

Samarbejdspartner

Garderhøjfortet

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4, 2820 Gentofte
Tlf.: 39 61 17 34
E-mail: Garderhojfortet@gentofte.dk
Web: Gå til hjemmesiden

Billetter

Købes på stedet.

Åbningstider

Garderhøjfortet har åbent i alle weekender og skoleferier fra 10.30-16.00. Besøg på hverdage kan arrangeres efter aftale. 

Få rabat på entreprisen når du besøger Garderhøjfortet. Oplev den interaktive udstilling og få en kort guidet tur i Garderhøjfortets kanontårn med introduktion til fortets historie.

Besøg Garderhøjfortet

En gruppe private borgeres greb i egne lommer førte til, at Garderhøjfortet – det største fort i Københavns Landbefæstning – blev bygget.

Ikke langt fra Jægersborg Station i Gentofte finder du Garderhøjfortet, der er det største fort i Københavns Landbefæstning. Men ikke kun den imponerende størrelse adskiller Garderhøjfort fra resten af befæstningen. Fortet havde en ganske usædvanlig begyndelse.

Politikerne kunne ikke blive enige om finansieringen af fortet og Københavns Befæstning. Derfor tog en gruppe borgere selv affære. Almindelige danskere indsamlede fra 1884-1886 den svimlende sum af 1,5 millioner kroner – i en tid, hvor en øl kostede fem øre – og fortet blev en realitet.

Garderhøjfortet blev udrustet med kraftige kanoner i pansertårne, mindre kanoner og maskingeværer i forsvindingstårne. Og selv om man ikke interesserer sig for krig, krudt og kugler, giver fortet et fantastisk indtryk af en spændende tid i dansk historie og politik.

Garderhøjfortet åbnede i 2013 og er efter en gennemgribende renovering nu lunt og tørt og fyldt med oplevelser for alle aldre. Udstillingerne er lavet af Experimentarium og formidler historien om Københavns befæstning via alle sanser. Gæsterne indrulleres som soldater på fortet og skal træne affyring af kanonerne, morsesignaler, korttegning og meget mere. Som noget helt unikt er der mulighed for at komme på rundvisning i pansertårnet hvor de to store 15 cm kanoner er blevet istandsat. Gæsterne kan, hvis de er stærke nok, dreje det 100 tons tunge kanontårn og selv prøve at pumpe kanonerne op i stilling.

Garderhøjfortet tilbyder fødselsdagsarrangementer, rundvisninger, segwayture, teambuilding og meget mere. I alle ferier arrangereres der særlige aktiviteter rettet mod børn og barnlige sjæle. Et besøg på Garderhøjfortet egner sig således både til en tur med børnebørnene, familien eller de historieinteresserede venner.