Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Kør-selv miniferie I kongernes fodspor

Tag på kør-selv miniferie i Jylland. Fx 4 dage med udgangspunkt i Jelling, hvor du følger i kongernes fodspor.

Samarbejdspartner

DTF Travel

Rabat

10%
Rabatten gives på den aktuelle dagspris.

Medlemspris

Dagsprisen kan variere. Priseksempel fremsøgt 18/5: Medlemspris fra 1.611 kr. for 2 personer i delt dobbeltværelse (normalpris 1.790 kr.).

I Kongernes Fodspor

  • Kør-selv miniferie.
  • Prisen inkluderer: 3 overnatninger (2 hoteller) for 2 personer i delt dobbeltværelse
  • Tilkøb: Morgenmad kan tilkøbes

DTF Travel giver dig forslag og inspiration til dagsprogram. Entrébilletter til de nævnte oplevelser, transport mv. er ikke inkluderet i prisen.

Tilbuddet gælder

Tilbuddet gælder til 31/12 2022. Forbehold for udsolgte dage.

Glæd dig til en rejse i kongernes fodspor

Oplev noget af det bedste, regionen i hjertet af Jylland har at byde på. Lev dig ind i historien. Se Danmarks fødselsattest. Oplev, hvordan kongemagten manifesterede sit greb om danernes rige med voldsom kraft. Kongernes Jelling fanger dig den dag i dag.

Forslag til dagsprogram

(entrébilletter, restaurantbesøg, transport mv. er ikke inkluderet i prisen)

Dag 1: Kongernes Jelling

Start din tidsrejse i år ca. 950 og besøg Gorm og Haralds Vikingefæstning i Kongernes Jelling. Her blev Danmark født – for her har vi første skriftlige kilde (en runesten på 10 tons), der nævner Danmark, hævder den centrale kongemagt og markerer skiftet fra Asatro til Kristus.

Magtcentret Kongernes Jelling blev bygget for at imponere alt og alle. Et område på størrelse med 20 fodboldbaner var befæstet med en palisade på ca. 4 meters højde. Lev dig ind i historien, og se Danmarks fødselsattest. Oplev, hvordan kongemagten manifesterede sit greb om danernes rige med voldsom kraft. Kongernes Jelling fanger dig den dag i dag. Dristige fortællergreb inviterer dig ind i en dialog med historien.

Kunstneren Ingvar Cronhammar viser med sin installation, hvor stor vikingeborgen var. Indenfor drager ny formidlingsteknologi og kridttegninger dig i fortællingen. Det er rekordernes sted: Vikingetidens største bygningsværk, verdens største runesten - og største skibssætning. Alene de ydre palisader har krævet mere end 4.000 fuldvoksede egestammer. Det har kostet kræfter, lemmer og liv.

Spis frokost som en viking på Café Sejd, og nyd eftermiddagen i det fri med en travetur ved Ravningbroen eller tag forbi Jernalderbyen i Vingsted.

Herefter går turen til Vejle, hvor du kan slutte dagen med et måltid, der er en konge og en dronning værdigt, f.eks. på Restaurant MeMu i Vejle. MeMu har siden 2018 været indehaver af en Michelinstjerne. Her får du en gourmetoplevelse, hvor du kan fordybe dig i årstidernes nøje udvalgte råvarer. Husk at bestille bord i forvejen!

Overnatning på hotel i Vejle.

Dag 2: Koldinghus

Check ud fra dit hotel, når du har spist en god morgenmad. I dag kan du tage til Koldinghus og nyde det 750 år gamle kongeslot, kongernes samling og nutidige udstillinger.

Koldinghus er et kraftcenter inden for kultur, kunst og design. Efter en brand i 1808 lå Koldinghus hen som ruin. Først efter 160 år begyndte genopbygningen for alvor. Til gengæld er resultatet en attraktion i sig selv.

Det var arkitekterne Inger og Johannes Exner, som slog stregerne og tænkte de store tanker i renoveringsprojektet. Ideen var at lade ruinen stå så råt som muligt og lave tag- og væginddækning i materialer, som klart skiller sig ud fra de oprindelige. Resultatet er hele rejsen værd. Det 750 år gamle kongeslot er en del af Kongernes Samling. Og kongehuset står ofte bag interessante udstillinger, der trækker mange gæster til.

Om eftermiddagen kan du bevæge dig frem i tiden, til Skamlingsbanken, som spiller en rolle i grænsedragningen mellem Tyskland og Danmark for 100 år siden. Vil du dykke ned i et af Danmarks vigtigste steder, når talen falder på demokrati og folkeligt udflugtsmål – så er du kommet helt rigtigt, når vejen lægges forbi Skamlingsbanken. Stedet er Sønderjyllands højeste punkt og har spillet en central rolle for de danske sprog og demokrati.

Overnatning på hotel i Kolding.

Dag 3: Besøg Christiansfeld

I dag skal du besøge endnu en UNESCO Verdensarv i Christiansfeld. Her inviterede Kong Christian VII i 1771 Herrnhut Brødremenigheden til at anlægge en by med helt særlig arkitektur.

Brødremenigheden i Herrnhut blev inviteret til at anlægge en brødreby i Christiansfeld. Brødremenigheden takkede ja og byggede en by på en bar mark. Den følger menighedens traditionelle byplan og er i dag så velbevaret, at Christiansfeld er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

De må have været lidt forvirrede i Herrnhut, da invitationen kom. For den forrige konge, Christian VI, havde smidt brødremenigheden ud af landet. Men nu - under oplysningstidens mildere vinde - bød kongen dem tilbage. Håbet var, at brødremenigheden kunne skaffe vækst og velstand til hertugdømmet Slesvig. I starten af 1800-tallet var over 700 mennesker og 21 forskellige håndværkerfag flyttet til byen.

Måske nogle af dem var bagere - for den dag i dag er byen kendt for sine honningkager.

Overnatning på hotel i Kolding.

Dag 4: Flere oplevelser og hjemrejse

I dag kan du måske nå lidt flere oplevelser i hjertet af Jylland, inden turen går hjemad - forhåbentlig med kufferten fuld af gode oplevelser.

Se alle aktuelle medlemstilbud fra DTF Travel

Sådan får du tilbuddet

Du skal være medlem af Ældre Sagen for at benytte dig af tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
  • Medlemsrabatten er fratrukket de viste priser

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte DTF Travel.

Kontaktoplysninger

Telefon: 70 23 14 10
E-mail: dtf@dtf-travel.dk

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem